Menu
Новости

Председник Спирић честитао градску славу

Председник Спирић честитао градску славу

Председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић честитао је Митровдан свештенству цркве Св. Димитрије и свим грађанима Kосовске Митровице.

„Свима желим добро здравље пре свега, а колико смо сви посвећени томе, говори и то што данас на нама један од најважнијих дана у години, нисмо сабрани на литургији и литијама, да заједно славимо заштитника свог града, чувајући тако и себе и друге од још увек непобеђеног вируса корона.

Наше наде и молитве окренуте су ка нашем заштитнику Св. Димитрију, и искрено верујемо и надамо се да ћемо следеће године у великом броју окупљени прославити овај свети дан.

Наши преци су животе дали да би ми данас у миру прослављали крсне славе и чували свој културни и национални идентитет. Сва бурна дешавања кроз нашу исторју нису их поколебала, тако да и нама преостаје да следимо пут предака и трпљењем и стрпљењем покажемо да смо достојни да дочекамо и радост слободе, која нам је вирусом ускраћена, како бисмо заједно славили живот и прослављали наше светитеље. Опстанак и останак на овим просторима немају алтернативу, и зато сам поносан што и ако у нешто другачијим околностима, своје заштитнике прослављамо на својим вековним огњиштима на светој српској земљи.

Поштовани суграђани,у вери да ћете славу прославити у кругу своје најуже породице, честитам вам овај благословени дан!

   

 

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.