Новости

Председник Спирић отворио нови зубо-технички кабинет у Медицинској школи

Председник Спирић отворио нови зубо-технички  кабинет у Медицинској школи

Колико је битно улагати у образовање и унапређивати га сваког дана, константно показује председник Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић. Наиме, он је данас свечано отворио кабинет при зубо-техничком смеру у Медицинској школи са домом ученика у Косовској Митровици. Као и увек препознао је напоре и жељу за иновацијама, а које су у интересу све наше деце и ученика . Председник је данас нагласио : ” Привремени орган општине Косовска Митровица је препознао напоре Медицинске школе у жељи у улагање у будућност ученика али и саме школе. Како бисмо на неки начин помогли , донирали смо пола милиона динара , чиме су купљени савремени апарати за рад: пећ за жарење, пећ за предгревање, пећ за печење керамике, пескара и хидраулична преса, које су неопходне за добијање финалног производа-метало-керамичких круница и мостова. Овим смо знатно олакшали рад и створили боље услове за овај смер.

Медицинска школа оспособљава ученике за рад са људима, за лечење свих нас али исто тако има и посебно велику одговорност према њима . Та одговорност се огледа у њиховом образовању, васпитању, смештају и исхрани. Како бисмо унапредили и смештај у медицинском интернату који ова школа поседује и исхрану у кантини из које ученици добијају храну , ми смо у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију а уз подршку Владе Републике Србије донирали 1.300.000,00 милиона динара за куповину конвектомата-пећнице са три начина рада: конвекцијски, парни и комбиновани . Ми ћемо и даље наставити да помажемо и донирамо у складу са нашим могућностима, а све у циљу здравог одрастања наше деце на овим просторима.”

Директорка Медицинске школе са домом ученика је нагласила да је ово школа са највећим бројем ученика (540), који се школују на четири образовна профила  и захвалила председнику Привременог органа Г-дину Спирићу и Канцеларији за Косово и Метохију на сарадњи и помоћи, као и Ресорном министарству које је позитивно одговорило на молбе Привременог органа у вези са куповином апаратуре за зубо-технички смер.

  

 

Служба за односе са јавношћу

 

 

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©