Новости

Председник са породицама киднапованих и убијених

Председник са породицама киднапованих и убијених

Плоча са споменика “Белог анђела” недавно је пала, а како он представља симбол страдања наших суграђана и помен свима онима који су недужни страдали, Привремени орган општине Косовска Митровица препознао је тај проблем, док је Канцеларија за Косово и Метохију издвојила 482.000 динара за реконструкцију овог споменика. Плоча која је отпала са споменика је залепљена и уређена, а иконе Белог анђела су обновљене.
Председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Александра Спирић је данас истакао:” Јако ми је тешко што смо се овим поводом окупили али и овим на неки начин исказујемо поштовање према онима који су своје животе дали како би ми данас овде стајали и сећали их се, јер покојници живе све док их се ми сећамо. Битно је истаћи да је се почело са реконструкцијом овог споменика , али још увек није готово. Остала је празна табла на којој ће бити исписана имена оних који се буду обратили општини са захтевом за упис. На жалост, судбина киднапованих до дана данашњег није расветљена, а њихови најмилији и даље чекају да се однекуд појаве. ”
Радмила Шапић, којој је нестала скоро читава породица, њих петоро, до данас није сазнала да ли су живи или не иако је њихова одећа пронађена, а ипак живи у нади да ће их наћи.
Киднаповане је поменуо и председник Удружења киднапованих и несталих лица Раде Трифуновић, такође.
Овај споменик је настао као потреба да се забележе имена свих оних који су настрадали у НАТО бомбардовању и од стране злочиначке ОВК. За сада их има 197 уписаних а 34 киднапована лица чија се судбина не зна ни данас.
Оно на шта је председник апеловао је да се јаве суграђани са идејама о Тргу браће Милић , како би се и овим јунацима одала пошта.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©