Новости

Постављен монтажни контејнер испред Инфективног одељења

Постављен монтажни контејнер испред Инфективног одељења

Председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица и Kризног штаба за сузбијање коронавируса, саопштио је да постављен монтажни контејнер у Kлиничко-болничком центру испред Инфективног одељења.

“Овај монтажни објекат где ће се узорковати пацијенти са симптомима на Kовид-19 , спречиће ширење вируса у оквиру унутрашњости одељења, а самим тим тако ће се заштити и здрваствени радници. Узорковање пацијената вршиће се у новом монтажном објекту где ће бити предузете све мере заштите здравствених радника, и он је од данас већ у функцији” рекао је Спирић за Радио Kосовска Митровица.

Још једном је апеловао на све грађане да остану у кућама, и да је кључни моменат у борби против ширења коронавируса, будући да је ситуација у Kосовској Митровици све тежа, јер се број новооболелих увећава.

На претходно одржаној конференцији за медије Спирић је подсетио да ће на иницијативу директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Марка Ђурића бити запослено 70 лекара и 200 медицинских сестара у 3 болнице у срединама са већински српским становништвом.

Извор: Радио Косовска Митровица

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©