Новости

Посета корисницима Народне кухиње

Посета корисницима Народне кухиње

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Александар Спирић данас је обишао кориснике Народне кухиње у Косовској Митровици. Другог дана Божића доделио им је пакете помоћи у храни али и донео веома добре и повољне вести што по кориснике што по раднике Народне кухиње.

Председник Спирић је рекао : ” Првенствено желим да свима Вама честитам празнике, пожелим много здравља и среће. А оно због чега смо данас овде је наш примарни циљ а то је помоћ онима којима је заиста потребна, који су социјално угрожени. У сарадњи са Центром за социјални рад имамо евиденцију лица која припадају овој категорији. Иако смо мислили да ће се број лица смањити, на жалост, он се повећао. Једна добра ствар у томе је што смо буџетом усвојили и наставак рада Народне кухиње, и издвојили 3.246.000,00 динара за њу, а исто тако и радници који овде раде ће добити продужетак уговора. Храна се допрема преко кухиње Студентског центра и довољна је за око 30 лица који је користе. Добра и охрабрујућа је вест да је Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са нама и Центром за социјални рад обезбедила средства за проширење Народне кухиње у наредном периоду, што ће омогућити и боље услове за рад као и запошљавање још већег броја лица.”

Директор Центра за социјални рад је истакао да ова кухиња постоји преко 15 година, да је користи социјално најугроженија категорија лица, а има више од 30 лица. Такође је захвалио председнику Спирићу на свеукупној ангажованости и подршци коју свакодневно имају.

Данас је председник Привременог органа општине Косовска Митровица- Александар Спирић доделио око 50 пакета помоћи у храни  лицима која се налазе на евиденцији Центра за социјални рад.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©