Новости

Посета државног секретара Косовској Митровици

Посета државног секретара Косовској Митровици

 

Државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу  Бојан Стевић са делегацијом посетио је данас Општину Косовска Митровица и сусрео се са председником Привременог органа Александром Спирићем. Тим поводом одржан је састанак и предочени су проблеми са којима се локална самоуправа ове општине сусреће.

Спирић је истакао да данашња посета државног секретара Републике Србије охрабрује све нас овде и потврђује везе са нашом државом, Владом и Канцеларијом за Косово и Метохију.

„Ми ћемо у наредном периоду учините све да се услови рада локалних самоуправа  побољшају и оно што је јако битно јесте да  нам је сваки појединац и запослен овде битан и да ћемо оно што је Законом прописано и даље спроводити. Привремени орган Општине Косовска Митровица има ту прилику да стално буде у комуникацији како са Канцеларијом за КиМ, тако и са ресурним министарствима. И верујемо да ћемо истрајати на нашем путу опстанка и да ћемо сви заједно са људимо што препознају превазићи потешкоће свих грађана, укључујући и запошљавање младих стручних кадрова, али за грађане је можда најбитније то да Република Србија настави да издаје и изводе из матичних књига рођених, венчаних и упис деце.“

Државни секретар Бојан Стевић се захвалио председнику Привременог органа на гостопримству и што је данас присутан у Косовској Митровици.

„Оно што морам да напоменем је да општине на северу Косова и Метохије које су настањене српским живљем су општине које имају максималну подршку од Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије. Ми смо ту да изађемо у сусрет и помогнемо по питању нормалног и несметаног функционисања локалне самоуправе. На данашњем састанку смо видели који су проблеми Општине Косовска Митровица и да кроз Канцеларију за Косово и Метохију и преко директора Марка Ђурића максимално решимо те проблеме и омогућимо што бољи и квалитетнији рад. Косово и Метохија је саставни део Републике Србије то је било и увек ће бити и ми морамо да се потрудимо да раде што ефикасније, пре свега што квалитетније  за грађане који посећују локалну самоуправу. Кроз одређен дијалог преко Канцеларије за Косово и Метохију и уз подршку Владе Републике Србије и председника Александра Вучића ту смо да решимо проблем и помогнемо.“

Бојан Стевић се осврнуо и на отворену студентску поликлинику у Косовској Митровици коментаришући како је то савремен и озбиљан објекат што је само показатељ да је Влада Републике Србије жели да обезбеди што квалитетније услове за живот.

Најављене су и посете директора Канцеларије Марка Ђурића и државног секретара за државну управу и локалну самоуправу  Бојана Стевића и у другим општинама на северу Косова и Метохије.

Служба за односе са јавношћу

 

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015