Новости

Посао се тражи а не чека – Спирић

Посао се тражи а не чека – Спирић

Данас је у конференцијској сали општине Косовска Митровица одржана конференција за штампу поводом реализације локалног акционог плана између општине Косовска Митровица и Националне службе за запошљавање, филијала Косовска Митровица. Конференцији су присуствовали председник Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић и директорка Националне службе за запошљавање Г-ђа Верица Ћеранић.

Председник Спирић је рекао: “Привремени орган општине Косовска Митровица већ седму годину заредом има изузетно добру сарадњу са Националном службом за запошљавање, филијала Косовска Митровица. До сада је у овај локални акциони план укључено преко 350 лица , а само за ову годину, од маја месеца од када траје реализација овог акционог плана укључено је 160 лица. Конкурс је отворен до 30.септембра а овим планом биће обухваћено 20 лица на стручном оспособљавању, за јавне радове – 9 лица, за започињање сопственог бизниса -3 лица и за отварање нових радних места -2 лица. Наш циљ је да помогнемо младим људима, да им омогућимо да започну са послом, а од њих зависи шта ће и како бити у будућности. Такође, у јуну месецу смо покренули и програм за геронто домаћице као вид помоћи старим и оболелим лицима, особама са инвалидитетом и деци са посебним потребама,који ће имати свог персоналног асистента који ће помагати у свему што је неопходно. Желео бих још и да напоменем да ћемо за почетне бизнисе , по лицу , издвојити по 200.000,00 динара. Јер посао се тражи а не чека. ”

Верица Ћеранић, директорка Националне службе за запошљавање , филијале Косовска Митровица, такође се обратила медијима истакавши :” Желела бих да се захвалим локалној самоуправи, Привременом органу општине Косовска Митровица, Влади Републике Србије, председнику Александру Вучићу и Канцеларији за Косово и Метохију за веома добру и успешну сарадњу и за препознавање сваког напора који улажемо како би што мање лица била на евиденцији Националне службе за запошљавање. Почетком маја општина Косовска Митровица и Национална служба потписале су Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији програма или мера активне политике запошљавања за 2019. годину. Општина је издвојила 2.000.000,00 динара а одлуком Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања из буџета Републике Србије издвојено је 3.000.000,00 динара.”

Директорка је такође напоменула и да ће се Сајам запошљавања одржати 20.септембра 2019. године у Митровачком двору.

Овај конкурс је отворен до 30.септембра 2019.године а пријаве се могу поднети у просторијама општине Косовска Митровица-Мирјани Миливојевић, сваког радног дана од 08-14 сати.

 

Служба за односе са јавношћу

 

 

 

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©