Menu
Новости

Породици Минић Славише и Ангелине решено стамбено питање

Породици Минић Славише и Ангелине решено стамбено питање

Једна од особина која треба да карактерише не само свако друштво већ и сваког појединца, свакако је хуманост. Показати колико срце неко има, колико брине о туђим проблемима, колико заболи тешка људска судбинеа  може да буде само особа која саосећа са туђим мукама и проблемима. Колико срце има и колико људскости у себи , данас  је доказао, по ко зна који пут, председник Привременог органа општине Косовска  Митровица – Александар Спирић.

Породица Славише и Ангелине Минић, родитеља двоје деце, од којих једно студира а друго је у средњој школи је  породица која је избегла за време ратних дешавања из Клине а  своје уточиште пронашла у насељу „Брђани“, где у двособном стану плаћају кирију 15о еура. Славиша је стопостотни  инвалид. Изгубио је обе ноге и добио шећер. Има девет дијагноза. Константни одласци на контроле у Београд и Крагујевац изискују много новца, што они као, подстанари , са његовом минималном инвалидском пензијом и Ангелининим примањима од запослења код приватника нису ни приближно довољни за лекарске  трошкове и трошкове школовања деце. Кућа у којој живе налази се на самом брду, док они станују на спрату, па је Славиша завистан од воље комшија да га спусте из стана и понесу до улице.

Чувши јуче за тешку судбину породице Минић, председник Спирић није часио ни часа, већ данас их је посетио. На вратима га је дочекала Ангелина, а на спрату Славиша, у инвалидским колицима, добродушан човек пун живота коме  је то уживање  ускраћено.

Председник је саслушао њихову причу и на њихов одговор да немају решено стамбено питање, већ да плаћају кирију рекао : „ Од данас имате стан , у приземљу зграде, преко пута Техничке школе“.

Неверица и сузе радоснице  на њиховим лицима били су довољан доказ да се схвати како нечија судбина може у моменту да се промени.

Председник је након посете изјавио: „ Поносан сам на ову породицу која се , иако,  у , скоро најтежим условима достојног човека,  пробија кроз живот без трунке жаљења. Данас смо их посетили и надам се да смо их овим гестом додатно оснажили да наставе своју борбу, а Привремени орган је ту , да помаже и даље , свима којима је помоћ потребна.“

Ангелина Минић  се председнику, уз сузе, захвалила, а те сузе су доказ да је учињено једно добро дело и да за њих , ипак има наде.

Чак и када се мисли да су сви путеви урушени, неко пронађе начин да кроз њих прокопа ров.

Служба за односе са јавношћу

2

Comments are closed.