Новости

Помоћ малим и средњим предузећима

Помоћ малим и средњим предузећима

Колико је мартовски погром 2004.године однео жртава, колико је невиних страдало и дало своје животе, а кривци до дана данашњег нису откривени. Остало је само сећање да су некад постојали, да су мучки убијени…. А оно што ми морамо и треба да урадимо јесте да их се са поносом сетимо, поменемо их и посетимо њихове вечне куће.
Тог 17.марта 2004.године страдала је и млада мајка Јана, остављајући за собом двоје сирочади-Елеонору стару 9 година и Никола стар 5 година. Јана је на тераси свог дома била погођена од стране албанских екстремиста и тог момента се променио, из корена живот и Боре и Елеоноре и Николе.
Настављајући са посетама својим суграђанима, којима је помоћ потребна, али и да се не би осетили запостављенима, председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Алксандар Спирић, данас је са својим сарадницима обишао ову породицу, где још увек стоје Јанине фотографије а свака друга реченица њене деце почиње са “..Кад је мама била жива…”
Председник Спирић је приликом ове посете нагласио :”Године иду, деца имају своје породице , живот не сме да стане. Породица Тучев иако у веома тешким условима, одлучила је да започена сопствени бизнис како би преживела у тим тешким условима. Они су отворили мини штампарију , као породичан бизнис, а општина је одлучила да им помогне са 200.000 динара за помоћ малим и средњим предузећима. Нећемо се зауставити ни када је у питању ова породица а општина је увк доступна за све оне који желе да се баве оваквим видом предузетништва. Ми ћемо им то омогућити кроз Министарство привреде, Канцеларију за Косово и Метохију, кроз Агенцију за привредни и регионални развој. ”
Мини штампарија у власништву породице Тучев ће наставити са радом , развијати се а можда некад постане и попут велике штампарије која је остала у јужном делу града.

Служба за односе са јаввношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©