Menu
Новости

Положен камен темељац за још три зграде у Улици Војводе Путника

Положен камен темељац за још три зграде у Улици Војводе Путника

У Kосовској Митровици у улици Војводе Путника, данас је положен камен темељац за изградњу три стамбене зграде, са улупно 36 станова. Овај пројекат реализује Привремени орган општине Kосовска Митровица средствима Владе Републике Србије која је преко Kанцеларије за Kосово и Метохију издвојила 331 милион динара, наменски за изградњу 8 стамбених зграда.

Све стамбене зграде требало би да буду завршене до Митровдана, или најкасније до краја године.

“Одлучни смо да се бортимо за бољи живот сваког појединца , и то ћемо радити, не само у данима и месецима који су пред нама, већ у целом наредном периоду. Ужурбано радимо на решавању проблема којих у Kосовској Митровици има. Нећемо дозволити да ниједна породица буде без решеног стамбеног питања нити да живи у нехуманим условима” рекао је Спирић и додао да ће један број грађана стамбено бити збринут у новим стамбеним јединицама, а онде где то буде могуће, урадиће се санација и реновирање постојећих објеката.

Он је најавио да ће се у сарадњи са Дирекцијом за стамбени и пословни простор , ускоро приступити уређивању улаза и заједничког простора у митровачким зградама.

Упоредо се ради и на комплетној обнови Самачког блока. За потребе овог објекта, град Београд је издвојио 42 милиона динара.

Извор: Радио Косовска Митровица

Comments are closed.