Menu
Новости

Поклони малишанима у митровачкој болници: Свака новорођена беба је највећа инвестиција

Поклони малишанима у митровачкој болници: Свака новорођена беба је највећа инвестиција

Представници локалне самоуправе у Митровици данас су обишли породилиште и дечје одељење Здравственог центра и бебама и малишанима уручили новогодишње пакетиће, а прва беба рођена у 2020.години, добила је и новчани поклон.

Прва беба у овој години у митровачком Здравственом центру је девојчица, рођена јутрос у 02.35х.

Мајки прве бебе рођене у Новој години, градоначелник Северне Митровице Горан Ракић, уручио је и новчани поклон.

У породилишту се тренутно налази седам беба.

Драгана Здравковић из Прилужја 26.децембра добила је девојчицу.

“Ово је моја прва беба, а данас је добила и прве поклоне. Захваљујем се свима” – казала је Здравковић.

Током 2019. године, на одељењу гинекологије рођено је 517 беба, а заменик директора Здравственог центра др Златан Елек очекује да ће их ове и наредних година бити много више.

Он се захвалио представницима локалне самоуправе на подршци у раду чиме се, како је рекао, омогућава побољшање нивоа здравствених услуга.

“То је доказ бриге о нашој најосетљивијој популацији, а то су труднице, поородиље и наши најмлађи” – рекао је др Елек.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић је, честитајући Нову годину, новорођеним бебама пожелео да што пре оду својим кућама и породицама.

“Ми смо их данас обишли, донели пригодне поклоне, а прворођена беба је добила и новчани поклон. Захваљујем се особљу, лекарима, сестрама и свима осталима који несебични дају себе да би управо наши најмлађи суграђани имали адекватне услове у овој болници. Свима срећна Нова година, пуно успоеха, здравља и среће” – поручио је Ракић.

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић истакао је да ће фокус локалне самоуправе у овој години бити на подршци младим брачним паровима, како кроз стамбено збрињавање, тако и када је у питању наталитет.

“Kроз различите програме, заједно са владом Републике Србије пружаћемо финансијску подршку вишечланим породицама. Буџетом за 2020. годину такође су предвиђена средства за вантелесну оплодњу, за све брачне парове који су одлучни да се боре за потомство” – нагласио је Спирић.

Сви заједно ћемо наставити да радимо на свим пољима, у првом реду на креирању боље будућности за нашу децу, рекао је Спирић.

Начелник косовскомитровачког округа Славко Симић изразио је наду да ће ове године бити рекордан број деце рођене у породилишту у Kосовској Митровици.

“Стално говоримо о инвестицијама, пројектима, стамбеним објектима, али оно што је веома важно, највећа инвестиција и за Србију и за све нас на Kосову и Метохији је свака новорођена беба. Зато и држава Србија, Kанцеларија за KиМ и све општине улажу у нашу децу, породице и дају пуну помоћ и подршку, јер џаба нам и школе и вртићи, ако нема ко у њих да иде. Зато требамо подићи националну свест и подстицати да се рађа што више деце, да у блиској будућности и Србија, али пре свега ми овде на KиМ, имамо основу на коју можемо да се ослонимо, да национално јачамо, да будемо снажни и да на овим просторима опстанемо и останемо” – истакао је Симић.

У породилишту је подељено укупно седам, а на дечјем одељењу 11 пакетића.

Извор: Радио Контакт Плус

Comments are closed.