Новости

Покажимо деци пут православља и светосавља

Покажимо деци пут православља и светосавља

Под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица вечерас је одржан традиционални Светосавски бал. У духу старих времена и у знак сећања на првог српског Архиепископа и просветитеља – Светог Саве, као и много година уназад окупљају се сви просветни радници и све школе .
Овогодишњи домаћин је била Медицинска школа са домом ученика, директорка Марина Бишевац, сви професори, сво особље и сви ученици ове школе. Након сече колача , који је предат ОШ “Бранко радичевић”за следећу годину, присутнима се обратила директорка Марина Бишевац која је честитала славу, захвалила се на подршци, свима пожелела добро здравље и срећу.
Председник Привременог органа општине Косовска Митровица је ове вечери истакао: ” Јединство је оно што нас одржава свих ових година , у овим тешким временима ! Желим да честитам славу и овогодишњим и будућим свечарима, да пожелим много успеха у раду , много среће и здравља! Ми смо потомци Светога Саве и треба да идемо његовим стазама ! Наш путоказ су наша деца , наша будућност , а ми смо ту да им покажемо пут православља и братске љубави којим су нас учили наши преци !”
Председник је затим, у знак сарадње, захвалности и ангажованости у оспособљавању нових генерација свим школама уручио статуу кнеза Лазара-заштитника нас и нашег града.
Уследио је пригодан културно-уметнички програм у извођењу ученика Медицинске школе .
А уз оркестар “Печат времена”, гост вечери је била Мерима Његомир, која је забаљала својом песмом присутне.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©