Новости

Подршка српском народу на Косову и Метохији и од градоначелника Новог Сада

Подршка српском народу на Косову и Метохији и од градоначелника Новог Сада

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Александар Спирић, данас је у просторијама општине примио делегацију Новог Сада на челу са градоначелником Вучевић Милошем. Повод састанка је била жеља градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да се упозна са ситуацијом која влада јужном српском покрајином, нарочито севером Косова .

Састанак је почео текућим питањима о ситуацији, опстанку , проблемима , ` на шта је председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић, иако забринут због новонасталих провокација ( шетње војника КФОР-а у чијем су саставу били и војници који су носили амблеме војске Албаније, затим такси које су и даље на снази , смењивања министара Српске листе до расписивања избора у мају месецу за градоначелнике четири северне општине) рекао да верује у одговорну политику коју води председник Александар Вучић и Влада Републике Србије.

Председник Привременог органа Александар Спирић је на конференцији за новинаре истакао  да је ово моменат јединства и солидарности: “Није моменат за србовање, моменат је да схватимо да само сложношћу, солидарношћу и пре свега јединством можемо да сачувамо своја вековна огњишта. Верујемо у председника Александра Вучића, Канцеларију за Косово и Метохију, у Владу Републике Србије јер су ови можда и најтежи моменти у животу свих Срба који су остали да живе на Косову и Метохији. Захваљујем се градоначелнику Новог Сада јер нам је показао да ми и даље имамо подршку свих њих, да ми и даље имамо на кога да се ослонимо, јер знам да ћемо сви заједно успети да сачувамо и наш идентитет и нашу историју.”

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић се најпре захвалио на братскоји срдачној добродошлици и рекао да је овде дошао како би пружио подршку у останак и опстанак на светим српски просторима, истакавши и  да су сви узнемирени притисцима Приштине и албанске заједнице  свим нецивилизацијским мерама којима се служе свих ових и година али и претходних месеци.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©