Menu
Новости

Почиње изградња резервоара воде за снабдевање Северне Митровице

Почиње изградња резервоара воде за снабдевање Северне Митровице

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић је са својим сарадницима обишао почетак радова на изградњи резервоара капацитета 200 кубних метара у насељу Мали Звечан, који је предвиђен за снабдевање водом грађана северног дела Kосовске Митровице.

“На коти од 635 метара започињемо изгрању резервоара капацитета 200 кубних метара. То је јасан показатељ да смо одлучни у решавању вишегодишњег проблема у нашем граду. Самом изградњом регионалног водовода, додатни капацитети за наш град ојачаће се кроз изградњу овог објекта а оно што јесте наш циљ је да се снабдевеност у Kосовској Митровици унапреди. То гарантује и сарадња регионалног и нашег водовода али и оно што је препознала држава Србија и на иницијативу председника Александра Вучића а то је овај пројекат који је битан и значајан за наш град” рекао је Спирић.

Спрић наводи да ће се у наредном периоду, уз помоћ донатора и локалне самоуправе, проблем снабдевања водом решити.

“Сви заједно и тимским радом, улажемо максималне напоре да нормализујемо једну од основних ствари за живот а то је снабдевеност водом. Сигуран сам да ћемо са шефицом администрације локалне самоуправе Адријаном Хоџић и другим донаторима, у наредном периоду успети да решимо вишедеценијски проблем у нашем граду а то је секундарна мрежа. Трудићемо се да на свим могућим фронтовима омогућимо да сви пројекти који су важни за Kосовску Митровицу буду видљиви. ” рекао је он.

Директор Јавног комуналног предузећа “Водовод – Ибар” Миодраг Ралић истиче да је ово први део пројекта који се односи на изградњу секундарне мреже у северном делу Kосовске Митровице.

“Ово је само један део пројекта који ће побољшати снабдевеност водом грађана северне Kосовске Митровице. Одређена је највиша кота, која треба да намири све потрошаче и стамбене зграде који су на коти изнад 600 метара. Данашњи почетак градње је први део пројекта који се односи на изградњу секундарне мреже у Kосовској Митровици” рекао је Ралић.

Вредност пројекта је 43.000.000 динара а средства за изградњу издвојила Kанцеларија за Kосово и Метохију. Рок за завршетак изградње је 90 дана.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.