Novosti

Poštujte mere prevencije: Odgovornost i disciplina za očuvanje zdravlja svih

Poštujte mere prevencije: Odgovornost i disciplina za očuvanje zdravlja svih

Šef Privremenog tela Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić ponovo je pozvao građane večeras da se pridržavaju svih mera za sprečavanje virusa korone, posebno bespotrebno kretanje po gradu i napuštanje domova bez hitne potrebe.

„Deseti dan je, srećom, Kosovska Mitrovica bez infekcije koronarnim virusom, pa nastavimo ono što smo radili prethodnih dana punim intenzitetom, pridržavajte se mera prevencije, posebno kada je reč o ponašanju u prodavnicama i apotekama – rekao je Spirić.

Podsetio je da su prodavci dužni da angažuju jednog od zaposlenih koji će stajati na ulazu u prodavnicu i prilikom ulaska u prodavnicu prskati dezinfekciona sredstva, a isto se odnosi i na apoteke, banke …

Prodavnice ne mogu imati više od tri kupca odjednom; svi kupci koji čekaju u redu da uđu u prodavnicu moraju biti na udaljenosti od 1 do 2 metra od ispravne udaljenosti.

„Moramo biti odgovorni i shvatiti težinu trenutka, ne samo našeg grada, već i celog sveta. Ovde nema politike, niti je. Politika svih nas mora biti usmerena na očuvanje života svake osobe. Ne dozvolimo nam da izgubimo život zbog nemara i neodgovornosti “- naglasio je Spirić.

Zahvalio je građanima na razumevanju težine situacije.

“I ovo će proći, borićemo se protiv nevidljivog neprijatelja, ali borićemo se protiv toga izoliranjem, očuvanjem porodice i dece, rodbine, prijatelja … Svako od nas ima zaposlenog u zdravstvenim ustanovama, a njihovo zdravlje moramo čuvati u izolaciji i izbegavajući dodatne kontakte “, rekao je Spirić.

Zdravstvena zaštita je naš prioritet, naglasio je.

„Od opšteg je interesa očuvanje zdravlja svake osobe. Mi verujemo u vas i verujemo da ćemo svi zajedno uspeti ako budemo malo disciplinovani i odgovorni prema našim najmlađima, ali i starijima. Verujemo da ćete biti odgovorni i saslušati sve preporuke koje se tiču zaštite zdravlja svake osobe “, rekao je Spirić.

Grad u svakom trenutku ima na raspolaganju 174 volontera koji će dostaviti hranu i lekove starijim građanima.

Telefoni opštinskog pozivnog centra su: 028 421 140 i 028 421 141 , za gluhe i nagluhe osobe Viber broj je 064 852 37 15 .

Sve prodavnice i apoteke su dobro snabdeveni, do 16.30 sati imate dovoljno vremena da se obezbedite svakodnevnim potrepštinama, rekao je Spirić.

Prema njegovim rečima, od sutra počinje distribucija hrane i higijenskih sredstava za 567 penzionera sa teritorije grada, koji imaju minimalni prihod od 15 hiljada dinara ili manji.

Istovremeno, najavio je da će svi ulazi u stambene zgrade u gradu biti dezinfikovani sutra od 17h, zbog čega je još jednom apelovao na građane da ostanu u svojim domovima.

Građani koji osete ili sumnjaju na bilo kakve simptome koronavirusa kontaktiraju mobilne timove ili epidemiologe na brojeve telefona: 028 498 274 , 064 825 28 20 i 064 48 74 237 .

Izvor: Kontak Plus Radio

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©