Новости

Поштујте мере превенције: Одговорност и дисциплина за очување здравља свих

Поштујте мере превенције: Одговорност и дисциплина за очување здравља свих

Шеф Привременог тела Kосовске Митровице Александар Спирић поново је позвао грађане вечерас да се придржавају свих мера за спречавање вируса короне, посебно беспотребно кретање по граду и напуштање домова без хитне потребе.

„Десети дан је, срећом, Kосовска Митровица без инфекције коронарним вирусом, па наставимо оно што смо радили претходних дана пуним интензитетом, придржавајте се мера превенције, посебно када је реч о понашању у продавницама и апотекама – рекао је Спирић.

Подсетио је да су продавци дужни да ангажују једног од запослених који ће стајати на улазу у продавницу и приликом уласка у продавницу прскати дезинфекциона средства, а исто се односи и на апотеке, банке …

Продавнице не могу имати више од три купца одједном; сви купци који чекају у реду да уђу у продавницу морају бити на удаљености од 1 до 2 метра од исправне удаљености.

„Морамо бити одговорни и схватити тежину тренутка, не само нашег града, већ и целог света. Овде нема политике, нити је. Политика свих нас мора бити усмерена на очување живота сваке особе. Не дозволимо нам да изгубимо живот због немара и неодговорности “- нагласио је Спирић.

Захвалио је грађанима на разумевању тежине ситуације.

“И ово ће проћи, борићемо се против невидљивог непријатеља, али борићемо се против тога изолирањем, очувањем породице и деце, родбине, пријатеља … Свако од нас има запосленог у здравственим установама, а њихово здравље морамо чувати у изолацији и избегавајући додатне контакте “, рекао је Спирић.

Здравствена заштита је наш приоритет, нагласио је.

„Од општег је интереса очување здравља сваке особе. Ми верујемо у вас и верујемо да ћемо сви заједно успети ако будемо мало дисциплиновани и одговорни према нашим најмлађима, али и старијима. Верујемо да ћете бити одговорни и саслушати све препоруке које се тичу заштите здравља сваке особе “, рекао је Спирић.

Град у сваком тренутку има на располагању 174 волонтера који ће доставити храну и лекове старијим грађанима.

Телефони општинског позивног центра су: 028 421 140 и 028 421 141 , за глухе и наглухе особе Вибер број је 064 852 37 15 .

Све продавнице и апотеке су добро снабдевени, до 16.30 сати имате довољно времена да се обезбедите свакодневним потрепштинама, рекао је Спирић.

Према његовим речима, од сутра почиње дистрибуција хране и хигијенских средстава за 567 пензионера са територије града, који имају минимални приход од 15 хиљада динара или мањи.

Истовремено, најавио је да ће сви улази у стамбене зграде у граду бити дезинфиковани сутра од 17х, због чега је још једном апеловао на грађане да остану у својим домовима.

Грађани који осете или сумњају на било какве симптоме коронавируса контактирају мобилне тимове или епидемиологе на бројеве телефона: 028 498 274 , 064 825 28 20 и 064 48 74 237 .

Извор: Контак Плус Радио

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©