Новости

Почели радови на проширењу О.Ш. „Свети Сава“

Почели радови на проширењу О.Ш. „Свети Сава“

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и директор Основне школе „Свети Сава“ Милорад Јовановић положили су данас камен темељац за изградњу анекса ове школе.

Вредност пројекта је, како је рекао Спирић, 21 милион динара, а средства су обезбеђена из локалног буџета.

По речима Јовановића Основна школа „Свети Сава“ ће на овај начин бити проширена, добиће нову зборницу, четири учионице и простор који је одговарајући за даљи успешан рад.

“У име колектива и ученика О.Ш. „Св. Сава“ изражавам велику захвалност Привременом органу општине Кос. Митровица и нашем председнику Александру Спирићу што су имали разумевања и у овако рекордно кратком року пронашли материјална средства за доградњу школског анекса који је преко неопходан,”- рекао је Јовановић.
Спирић је честитао Видовдан, истакао да су деца будућност и да је и оно што данас започињу за лепшу будућност деце.

“Испуњавамо оно што смо обећали – 500м2, школа ће бити већа, а извођач радова ће засигурно у рекордном року успети да одради свој посао који му је општина поверила и надам се да ћемо имати још боље услове за рад,”- рекао је Спирић.

Он је оценио да јачањем школа, јачањем српских институција јачамо и опстанак Срба на Косову.
“И овим показујемо да смо одлучни да останемо да живимо, стварамо и градимо на простору КиМ и надамо се да ће овај и сваки наредни Видовдан донети бољитак, чврсту и нераскидиву везу са Србијом,”- казао је Спирић.У пригодном програму, поводом почетка радова на проширењу школе, учествовали су ученици односно чланови хора О.Ш. „Свети Сава“.

 

Извор: Контакт плус радио

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015