Menu
Новости

Почела санација потпорног зида породичне куће Милентијевића

Почела санација потпорног зида породичне куће Милентијевића

Председник Привременог општинског органа Александар Спирић са својим сарадницима обишао је данас кућу породице Милентијевић у улици Рударске чете у Kосовској Митровици, у оквиру које се потпорни зид готово у потпуности урушио. Потпорни зид се гради на иницијативу Дарка Милентијевића, који ову кућу дели са још једном породицом. У кући укупно живи десет лица.

Према Спирићевим речима, Kанцеларија за KиМ је за реализацију овог пројекта издвојила око милион динара тачније 986.000 динара.

“Ово је показатељ да све оно што смо обећали реализујемо. Наш циљ је да грађани Kосовске Митровице осете бољитак не само у овој години већ и у наредном периоду. Овај потпорни зид могао је да угрози, пре свега, ову стамбену јединицу у којој живи ова честита породица”, казао је Спирић.

Потпорни зид се гради на иницијативу Дарка Милентијевића, који ову кућу дели са још једном породицом.

“Желео бих да се захвалим председнику Привременог органа општине Kосовска Митровица Александру Спирићу и Kанцеларији за KиМ који су нам изашли у сусрет, јер ми ово сами не бисмо могли да одрадимо. Ово нам много значи јер у кући живе две фамилије, укупно нас је десеторо, тако да ово сами никако не бисмо могли да изведемо да поправимо”, казао је Милентијевић.

Председник Привременог општинског органа је најавио почетак реализације бројних пројеката у граду, као и наставак оних који су били стопирани због пандемије корона вируса, а у оквиру пакета свеобухватне помоћи српском народу на KиМ од стране државе Србије.

У наредном периоду је планирано асфалтирање улице Рударске чете до полигона.

Спирић се уједно осврнуо и на предстојеће локалне и парламентарне изборе заказане за 21.јун, истакавши да је ово кључни и јединствени моменат да будемо уз државу Србију.

“Треба да покажемо масовност и одлучност на изборима. Борићемо се на један фер и демократски начин и желимо да Kосовска Митровица напредује, а да наши највећи проблеми буду пројекти и како да их са нашим грађанима реализујемо”, казао је између осталог Спирић.

Радове на потпорном зиду обишли су и будући посланици у Републичком парламенту Данијела Вујичић, Милан Савић и Љубомир Марић.

Извор: Радио Контакт Плус

Comments are closed.