Menu
Новости

Почаст жртвама НАТО агресије на СРЈ

Почаст жртвама НАТО агресије на СРЈ

Данас су испред обележја палим жртвама за време НАТО бомбардовања, споменика “Истина” у Kосовској Митровици положили венце и одали почаст председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица Александар Спирић и начелник Kосовско-митровачког управног округа Славко Симић са сарадницима.

Због актуелне ситуације данас после 21 године и борбе са сасвим другачијим непријатељем, а то је вирус корона, на овом скупу је био мали број наших суграђана.

“У специфичним условима, грађани Kосовске Митровице одају данас почаст онима који су дали своје животе у НАТО агресији. Не заборављамо , памтимо али српски народ је народ који опрашта. Политика помирења је нешто у шта улаже и читав систем државе Србије у циљу бољег живота и даљег просперитета. Овај споменик је јасан доказ колико је Kосовска Митровица и читав округ дао жртава које су страдале у агресији НАТО на нашу земљу. То је опомена да се никада више не понови овакво страдање какво се тада догодило Савезној Републици Југославији”, рекао је председник Привременог органа Општине Kосовска Митроивица Александар Спирић.

“Обележавањем једног од најтрагичнијих догађаја за српски народ у историји ми одајемо почаст и поштовање палим херојима за слободу наше отаџбине. Никада нећемо заборавити злочине који су почињени над нашом децом и над нашим народом у току 78 дана и ноћи колико је трајало бомбардовање”,рекао је испред споменика жртвама НАТО агресије начелник косовско-митровачког управног округа Славко Симић.

“Наша држава и народ ,тада су били суочени са највећом војном силом која је имала јасан циљ да растури и понизи СРЈ, да разбију Србију и њен територијални интегритет. Тада није имао ко да стане уз нас, нисмо имали пуно савезника, али ево данас 21 годину касније изградили смо државу инфраструктруно после уништења и имамо много савезника који стоје чврсто уз нас. С поносом данас говоримо о херојској борби нашег народа у то време и дугујемо им велико поштовање и захвалност. Зато нека им је вечна слава и хвала”завршио је Симић.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.