Menu
Новости

Паљење бадњака у Косовској Митровици

Паљење бадњака у Косовској Митровици
Освећењем и паљењем бадњака испред цркве Св.Димитрија у Косовској Митровици обележен је Бадњи дан.Паљењу бадњака присуствовао је велики број грађана а протојереј ставрофор Милија Арсовић из храма Св.Димитрија поручио је да треба да се радујемо молитвено И да живимо сложно и достојанствено, као што су то наши преци радили.

“Најрадоснији дан, празник над празницима, темељ свих осталих празника јесте дан Божића а Бадњи дан јесте припрема за само његово рођење, да би заједно са анђелима певали, славили И радовали се И да каземо слава на висини Богу И на земљи мир међу људима добра воља, да се радујемо молитвено И да живимо сложно, достојанствено, како су то наши преци радили, јер без молитве ништа не бива, ништа не значи, кроз молитву И сам Господ Бог подариће нам свако добро” – казао је Арсовић.

“Да Бог да да славимо на много година овде, око овог нашег лепог храма у слози, у љубави, у јединству, јер ако имамо слоге И љубави, имаћемо И свако добро од Богомладенца Господа нашег Исуса Христа. Да сте ми живи, здрави И благословени И срећно вам Бадње вече” – рекао је протојереј ставрофор Милија Арсовић.

Председник привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић истакао је да мир, љубав И толеранција јесу поруке те да наша вера налаже да их се придржавамо И примењујемо их.

“Знам да сте у годинама уназад управо то цинили И да ћете И у будућности чинити само добра дела, као што је И наш покојни патријарх Павле говорио – будимо људи. Будимо људи, будимо јединствени И сложни, чувајмо своју породицу, негујмо наше највредније благо а свакако И нашу веру И да нас у што већем броју има окупљених као што смо вечерас, у порти нашег храма” – казао је Спирић.

“Нека све наредне године буду испуњене радошћу И весељем а оно што је сигурно, држава Србија се није одрекла нити ће се одрећи нас, нити ми ње” – рекао је Спирић.

Након паљења бадњака уследио је И ватромет.

Срби из Косовске Митровице сутра, на Божић, обићи ће храм Св.Саве у јужном делу Косовске Митровице а полазак је испред Техничке школе у десет сати.

 Извор: Радио Контакт плус

Comments are closed.