Новости

Отворена друга јавна гаража у Косовској Митровици

Отворена друга јавна гаража у Косовској Митровици

Друга јавна гаража капацитета 68 паркинг места отворена је данас у Косовској Митровици. Гаража се налази у Улици Сутјеска и има два нивоа – горњи ниво ће моћи да користе сви грађани, док је у доњем нивоу половина од укупно 34 места намењена грађанима који су раније на овом месту имали своје гараже, док другу половину чине претплатници на годишњем нивоу. Директор Дирекције за пословни и стамбени простор Душан Димитријевић је напоменуо да је отварањем ове гараже обезбеђено укупно 124 паркинг места у граду.
Он је истакао да је на овај начин делимично решен проблем саобраћајне гужве са којим се град суочава годинама уназад.

„На овај начин у сваком моменту имамо стотињак возила склоњених са улице што је врло битно. Ако узмемо у обзир да је пре неколико дана отворена и аутобуска станица у Косовској Митровици чиме су сва возила која се баве транспортом путника уклоњена са градских улица, онда имамо једну добру ситуацију и наредних дана ћете видети како има много мање гужве” – подвукао је Димитријевић.

Градоначелник  Горан Ракић нагласио је да ће се са улагањима у град наставити.
“На овоме нећемо стати, наставићемо са улагањем у инфраструктурне пројекте, а што подразумева отварање још оваквих јавних гаража. Већ је приметно побољшање саобраћајног протока возила у граду. Након измештања аутобуске станице из центра града, ово је још један пројекат који ће знатно смањити саобраћајну гужву у нашем граду и побољшати услове живота наших грађана” – подвукао је Ракић.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић истакао је да је овај пројекат потврда тимског рада и да ће се и убудуће наставити са интензивним радом у интересу свих грађана, а уз подршку државе Србије.

“Граду недостају још најмање две јавне гараже и верујемо да ћемо заједнички у наредном периоду радити у овом правцу. Ово је уједно и потврда пуне подршке државе Србије и не смемо дозволити да та веза буде на било који начин прекинута” – рекао је Спирић.

Иначе, општина је донела одлуку о уклањању возила у граду која нису у функцији и служе као тезге, магацини и слично однносно заузимају паркинг места, а како би се омогућило функционално паркирање возила.

Ова одлука ступиће на снагу у наредним данима.

Прва јавна гаража капацитета 56 паркинг места отворена је 8.јуна у Косовској Митровици. Гаража има два нивоа са по 28 паркинг места и налази се у улици Филипа Вишњића, иза НИС-ове пумпе.

  

Извор:Контакт плус радио

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015