Новости

Отворен ПОС терминал Банке поштанска штедионица у општини Косовска Митровица

Отворен ПОС терминал Банке поштанска штедионица у општини Косовска Митровица

Општину Косовска Митровица данас су посетили директор Канцеларије за информативне технологије и електронску управу доц.др Михаило Јовановић , помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић. Састанку су присуствовали и председници Привремених органа са све четири северне општине. Повод данашњег састанка био је пуштање у промет ПОС терминала на шалтерима општинских управа, преко којих ће грађани моћи да измире административне таксе на шалтерима општина, платним картицама, без одлазака на шалтере банке или поште.
Председник Привременог органа општине Косовска Митровица овим поводом је рекао : ” Овај догађај има вишеструко значење : јачање институција Србије на просторима Косова и Метохије и доказ је да читава Влада и премијерка су са нама и уз наш народ. То управо олакшава нашим грађанима да брже и ефикасније долазе до докумената и брже уплате. Ово је тек почетак јачања у смислу подршке грађанима не само Косовске Митровице већ и читавог Космета. Верујемо да ћемо у наредном периоду успети да још неке многе програме IT сектора ојачамо и будемо један од оних центара који не заостаје за осталим градовима у Европи не само у централној Србији. Имајући у виду да овај програм данас почиње из Косовске Митровице , још је додатна мотивација да одговорно обављамо своје обавезе, а пре свега да трајемо, јачамо и опстанемо на овим просторима.”
Након тога се обратио и помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, који је нагласио : ” Не постоји бољи и лепши начин да закорачимо у први дан српске Нове године до тога да се најконкретније доказује сарадња и подршка Владе Републике Србије и локалних самоуправа на простору Косова и Метохије. Да Држава Србија води рачуна о свим својим општинама показује и увођење пост-терминала који ће омогућити да наши грађани што једноставније завршавају своје административне обавезе. ”
Сви су се сложили у једном да је грађанима Косова и Метохије ово било неопходно и да им знатно олакшава завршавање свих административних обавеза.
” Оно што је национално и оно што је српско ми као државна банка у стопостотном власништву Републике Србије успешно спроводимо што доказује да смо за само ових четири, пет месеци колико смо на просторима Косова и Метохије издали око 1.600.000,00 оваквих картица ” рекао је председник Извршног одбора Банке поштанске штедионице.
Председник Привременог органа Александар Спирић је затим провукао платну картицу и тиме је ПОС терминал званично и отворен у Косовској Митровици.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015