Новости

Отворен 24. Сабор културног ствалараштва

Отворен 24. Сабор културног ствалараштва

    Данас је у Митровачком двору свечано отворен 24.Сабор културног стваралаштва,отварањем ликовне колоније „Младен Поповић“.

Окупљеним поштоваоцима културе најпре се обратио Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић који је рекао да је веома задовољан што ће  овај Сабор поново окупити поштоваоце културе што из Косовске Митровице,што из Звечана али и из Србије и региона.Он је истакао .“ Митровица  је град отвореног срца и увек је спремна да прими у своје окриље све људе добре воље. Драго ми је што ћемо и ове године угостити наше драге пријатеље из Србије,Македоније,Црне Горе,Републике Српске и Бугарске. Заједно ћемо уживати у свим садржајима и програмима које оваква врста културног стваралаштва нуди.Поносан сам што смо добри домаћини и што нам се сви гости увек и радо одазивају. Останимо увек овако јединствени,јер одавде нема назад.“

Директор Културног центра „Драгица Жарковић“ Г-дин Миодраг Радомировић се захвалио покровитељу овог Сабора и још једном поновио садржаје који нас очекују ове седмице.

      Културни центар је за отверање овог Сабора,24.по реду уприличио и пригодан културно-уметнички програм. Химну Републике Србије „Боже правде“извела је певачка група црквеног хора „Бранислав Нушић“која је касније извела и композицију „Вера наша православна“.Наступили су и чланови хора О.Ш.“Свети Сава“ са нумерама „Мој град“ и „Густа ми магла паднала“ под диригентском палицом професора музичке културе Горана Ђорђевића,затим певачка група КУД-а“Косовски Божур“ са песмом „Под гором се шетало девојче“ а затим је фолкор истоименог друштва извео и кореографију“Игре из Србије“.Рецитатори,учесници смотре „Песниче народа мог“ Елена Поповић,Матеа Тодоровић,Славица Раденковић и Симона Димитријевић су се такође представили својим рецитацијама.Музички таленти музичке школе“Миодраг Васиљевић“ Лука Путник на хармоници,Матеја Димић и Страхиња Марковић на гитари обојица су извели  своје композиције.Најлепши моменат отварања овог Сабора било је учешће малишана ПУ“Даница Јарамаз“који су извели три плесне тачке и тиме показали да су наша снага и будућност.

 

         

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015