Новости

Отпадне воде у подрумима зграда у Митровици велики проблем

Отпадне воде у подрумима зграда у Митровици велики проблем

Одељење за инспекцијске послове општине Kосовска Митровица у сарадњи са осталим општинским јавним предузећима покренуло је акцију чишћења Kосовске Митровице. У склопу акције, ради се на санацији подрумских просторија стамбених зграда у улици Kраља Петра И, на уређењу зелених површина као и на рашчишћавању дивљих депонија.

отпадне-воде-у-подрумима-зграда-у-митровици-велики-проблем Радио Kосовска Митровица
Акција је започета јутрос око 9х црпљењем отпадних вода из подрума Бериљских зграда, услед чега се градом ширио непријатан мирис.

Екипе Хортикултуре су такође на терену и почело је уређивање зелених површина у центру града код кружног тока и у улици Лоле Рибара, код Градског музеја.

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић каже да ће у наредном периоду Општина више улагати у озелењавање града и да ће се наставити са решавањем дводеценијског проблема бесправно подигнутих објеката.

„ЈKП Стандард ради пуном паром. Укључена је и Дирекција за стамбени и пословни простор када је у питању уређење унутрашњости зграда тј. подрума. У наредном периоду створићемо услове, пре свега рашчишћавањем узурпираних градских површина, да Митровица има више зелених површина, пре свега због деце“ рекао је Спирић на конференцији за медије.

Начелник Одељења за инспекцијске послове у општини Kосовска Митровица Бојан Топличевић изјавио је да су отпадне воде у подрумским просторијама тренутно један од најозбиљнијих хигијенских проблема који може да се одрази на здравље грађана.

„Воде је много и ми смо у сарадњи са Ватрогасном јединицом у Kосовској Митровици постигли договор да то заједничким снагама решимо, да изађемо људима у сусрет, а грађане молим да буду кооперативни и да сарађују, да нам помогну да Митровица буде лепша и чиста“ нагласио је Топличевић.

Он је подсетио да су власници угоститељских објеката у Kосовској Митровици пре свега у шеталишној зони који имају баште, у обавези да се у наредних петнаест дана јаве Одељењу инспекције како би уз одговарајућу месечну накнаду, обезбедили дозволу за коришћење јавне површине.

„До сада нисмо имали проблема. Сви власници локала су били спремни на сарадњу“ рекао је Топличевић.

Извор:Контакт Плус Радио

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015