Menu
Новости

Одржан други “Mitrovica fashion Week”

Одржан други  “Mitrovica fashion Week”

Фестивал моде и модног дизајна други пут по реду “Mitrovica Fashion Week” одржао се синоћ 29. јуна  у свечаној сали Митровачког двора у 20 часова. Организатор овог догађаја је модно-маркетиншка агенција  “Prezent marketing” у сарадњи са  “Serbia Fashion Week” и Националном комором за моду Србије. Ревију су отвориле креације Звонка Марковића, који због оправданог одсуства није могао да дође, потом су уследиле креације Иване Ђурић и Сандре Стакић.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић истакао је да Косовска Митровица на овај начин шаље позитивну слику, и позвао младе људе да се укључе у друштвене токове града.

„За протеклих шест месеци организовано је близу 60 манифестација. То јасно говори да је Косовска Митровица опредељена да се развија на свим пољима, а посебно када је у питању култура. Улагаћемо у младе људе, током јула запослићемо близу 70 људи кроз јавне радове, а почетком септембра младима ће бити понуђено и обављање стручне праксе“.

Испред модно-маркетиншке агенције „Prezent Marketing“  присутнима се обратила Тијана Обрадовић, пр агенције:

„Да представимо Косовску Митровицу као савремени град, као град који има смисла и публику за ову врсту уметности, желимо да нас други виде као један град са доста потенцијала, са доста младих људи. Доста њих, претежно са Косова и Метохије, учествовало је у организацији и драго нам је да имамо људе који могу репрезентативно да нас представљају у Србији, Европи, свету.“

Присутнима се обратила и представница Националне коморе за моду Србије и “Serbia Fashion Week” ,Анита Ивковић.

„Национална недеља моде која Нови Сад свсртава на листу фестивала од значаја за развој града, има за циљ да развије модну индустрију у Србији, што је уосталом и циљ “Mitrovica Fashion Week”. И зато смо ту да подржимо овакве активности и идеје и да инспиришемо нове младе таленте који ће нас у будућности позиционирати међу саме модне великане, где и припадамо“.

Генерални покровитељ “Mitrovica fashion Week” је Привремени орган Општине Косовска Митровица.

Служба за односе ја јавношћу

Comments are closed.