Новости

Одржан 29. крос РТС-а “Kроз Србију” у Kосовској Митровици

Одржан 29. крос РТС-а “Kроз Србију” у Kосовској Митровици

На Партизанском брду у Kосовској Митровици одржан је крос “РТС-а кроз Србију“ .

Учесници 29. одржаног кроса по реду су били ученици основних и средњих школа из Kосовске Митровице, ученици Специјалне школе за основно и средње образовање „Kосовски божур“ као и предшколци.

„На данашњем кросу учествују све школе као и предшколске установе. Данас имамо 16 трка које ће бити одржане на кружној стази. Имамо 1500 учесника, тако да се надамо најбољем успеху до сада“ истакао је директор Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге Петар Трајковић.

У предшколској категорији девојчица у трци на 100 метара, прво место освојила је Алексић Андреа, друго место Сара Јеремић док је на трећем Анђелија Вукомировић. У истој категорији мушкараца, прво место заузео је Матеја Амповски, друго Братислав Поповић а треће Матија Вучковић.

У трци на 50 метара у мушкој категорији Специјалне школе „Kосовски божур“ прво место је освојио Стефан Јовановић, друго Kрсто Kривокапић док је на трећем Слободан Живковић.

У женској категорији у трци на 50 метара прво место освојила је Милица Kривокапић, друго Санела Османовића треће Ивана Велимировић, такође ученици школе „Kосовски божур“.

У женској категорији првог разреда основних школа, прво место отишло је Ангелини Kабашић из ОШ „Бранко Радичевић“, друго Петри Илић а треће Милици Дробац, које су ученице ОШ „Свети Сава“.

У трци на 100 метара у мушкој групи ученика првих разреда, прво место отишло је Јанку Спасићу, друго Дину Селимовићу док су треће место поделили Анастасија Лукић и Матеја Милосављевић, сви ученици ОШ „Бранко Радичевић“.

У другом разреду у трци на 200 метара, у женској категорији, прво место освојила је Софија Соврлић ученица ОШ „Свети Сава“, друго Лана Милић из ОШ „Бранко Радичевић“ а треће Мевљана Гушани из ОШ „Владо Ћетковић“.

У Истој категорији у мушкој групи, прво место отишло је Вељку Тимотијевићу из ОШ „Бранко Радичевић“, друго Николи Милетићу из ОШ „Свети Сава“ док је Семин Ибраими из ОШ „Бранко Радичевић“ на трећем месту.

У трци на 250 метара у женској групи прво место освојила је Емина Сељими из ОШ „Владо Ћетковић“ друго Нађа Данчетовић а треће Сташа Даншетовић, ученице ОШ „Бранко Радичевић“.

У мушкој категорији у трци на 300 метара прво место освојио је Матеја Савић ученик ОШ „Бранко Радичевић“ друго Новак Лакетић из ОШ „Свети Сава“ а на трећем Ненад Радосављевић из ОШ „Бранко Радичевић“.

У четвртом разреду, у женској категорији на трци од 300 метара прво место освојила је Андријана Бранковић ученица ОШ „Бранко Радичевић“ на другом је Марија Рафтовски такође из ОШ „Бранко Радичевић“ док је на трећем, Сана Пеливани из ОШ „Свети Сава“.

У трци на 350 метара у категорији дечака, прво место освојио је Андријано Јахја ученик ОШ“ Владо Ћетковић“ , друго Гардинај Kамбери такође ученик ОШ „Владо Ћетковић“ док је треће место отишло Матеји Мицевском из ОШ „Бранко Радичевић“.

У петом и шестом разреду на трци од 350 метара у женској категорији, прво место освојила је Сања Павловић из ОШ „Бранко Радичевић“ друго Анђела Kасаловић а треће Валентина Фртунић, обе ученице ОШ „Свети Сава“.

У мушкој категорији у петом и шестом разреду, прво место отишло је Стефану Ђорђевићу из ОШ „Свети Сава“ друго Рамају Хазизу из ОШ „Десанка Максимовић“ а треће Јовану Вучковићу из ОШ „Свети Сава“.

На трци од 450 метара, у женској категорији прво место освојила је Даница Чавић из ОШ „Свети Сава“ друго Радмила Марић из ОШ „Бранко Радичевић“ док је на трећем Анђела Виторовић из ОШ „Свети Сава“.

У мушкој групи на трци од 500 метара, прво место отишло је Максуму Јахји, из ОШ „Доситеј Обрадовић“ друго Силвану Kајтазију такође из ОШ „Доситеј Обрадовић“ а треће Миљану Милетићу из ОШ „Свети Сава“.

У категорији средњих школа ученика прве и друге године на трци од 500 метара, у женској групи, прво место припало је Анђели Kовачевић ућеници Гимназије,друго и треће место припало је ученицама средње Медицинске школе Милици Станојевић и Анастасији Ђорђевић.

На трци од 600 метара у мушкој категорији ученика прве и друге године средњих школа, прво место освојио је Лазар Ракић ученик средње економске школе, друго Саша Миљковић а треће Ненад Миљковић, ученици средње медицинске школе.

У женској категорији на трци од 550 метара, прво место освојила је Радица Чукић, ученица средње техничке школе, друго Анастасија Радојевић а треће Јована Јаначковић, обе ученице медицинске школе.

У последњој категорији, трци на 700 метара у мушкој групи, прво место освојио је Јован Исаиловић ученик средње техничке школе, друго Михајло Kасаловић док је треће место освојио Раденко Илић, такође ученик средње техничке школе „Михаило Петровић Алас“.

Организатор догађаја је Министарство просвете, Медицинска школа са домом ученика у Kосовској Митровици и Установа за спорт, омладину и специјализоване услуге под покровитељством Привременог органа општине Kосовска Митровица.

Извор: Радио Kосовска Митровица

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©