Новости

Одлична сарадња Привременог органа са школама

Одлична сарадња Привременог органа са школама

У просторијама општине, данас је председник Привременог органа општина Косовска Митровица организовао састанак са директорима основних и средњих школа Косовске Митровице. Тема разговора била је јачање српских институција и српског образовног система. Косовска Митровица има 13 школа укупно, број ђака се повећао у односу на прошлу годину.

Председник Привременог органа – Александар Спирић је рекао : ” Привремени орган има одличну сарадњу са свим основним и средњим школама . За основне школе је буџетом предвиђено 10.267.000 динара  а за средње 10.500.000 динара. Привремени орган је такође издвојио и средства за персоналне и педагошке асистенте. Наравно, сваки наш посао се одрађује и све се ради у  сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, а велику подршку и помоћ имамо од Владе Републике Србије и председника Александра Вучића и на његову иницијативу свеобухватног пакета помоћи народу на Косову и Метохији.

Указала се потреба да се догради део при Економско-трговинској школи, због новоотвореног куварског смера , као и анекс при ПУ ” Даница Јарамаз”. Наш примарни циљ је рад на образовању , повећању система рада који само заједничким снагама можемо да утврдимо и урадимо. Најбитније је да смо обезбедили огрев и мазут за све школе, тако да се наше ниједно дете неће смрзавати у хладној учионици.”

У име свих директора , Иван Запорожац , директор ОШ”Бранко Радичевић” се захвалио председнику Спирићу , истакавши одличну сарадњу коју имају као и то да Привремени оргаан увек стане иза свих њих.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©