Новости

Нова железничка линија Косовска Митровица-Краљево

Нова железничка линија Косовска Митровица-Краљево

У просторијама општине Косовска Митровица, председник Привременог органа Г-дин Александар Спирић данас се састао са предавницима Железнице Србије. Повод данашњег састанка је отварање још једне линије железничког саобраћаја, обзиром да воз из Косовске Митровице саобраћа, два пута дневно, само на Релацији Косовска Митровица-Краљево.

Након 1999.године нова железничка станица је отворена у северном делу  Косовске Митровице 25.10.2013.године на перону Ремонтног завода, који је пре рата служио за теретни железнички саобраћај. Том приликом ,путничким дизел-моторним возом серије 711, осим грађана , првом ,пробном вожњом возили су се од Звечана до Косовске Митровице и представници Владе Републике Србије као и представници локалне самоуправе.

Како је председник Спирић рекао разговарало се о могућности увођења још једне линије која би саобраћала на релацији Косовска Митровица-Краљево а воз би кретао у 7 сати изјутра. То би све омогућило бољу комуникацију грађана Косовске Митровице са централном Србијом а од свега је најзначајније што би још више учврстило везе са Републиком Србијом.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©