Новости

Нити су саме нити заборављене, Локална самоуправа је уз њих и са њима -Спирић

Нити су саме нити заборављене, Локална самоуправа је уз њих и са њима -Спирић

Колико надвладава хуманост у односу на све друге материјалне ствари, још једном је доказао председник Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дин Алексадар Спирић са својим сарадницима, када је обишао самохрану мајку две девојчице -Азру Љачковић.
Жена која живи сама у старој кући са две кћерке,  лавовски се бори не би ли им од социјалне помоћи омогућила нормално одрастање. Прошле године су остале без оца , који је преминуо и сада се , заједно са мајком боре да живе у донекле нормалним условима.
Млађа је у основној школи а старија у Медицинској школи са домом ученика – фармацеутски техничар. Обе су одличне ученице и на тај начин мајци показују захвалност за све што за њих ради . Све три се труде да што мање осете очев недостатак, иако се његово одсуство итекако осећа. Кућу су им реновирали Азрина сестра и зет, како би им на неки начин, надоместили губитак.
Председник Спирић видно потрешен оним што је видео данас рекао је :” Данас смо у породици Љачковић, која на жалост, живи без једног члана породице, који им је био и ослонац и заштита. Гледајући слогу која влада у овој породици, схватамо да је породична љубав једини стуб на који човек може да се ослони. Локална самоуправа је та на коју они увек могу да рачунају , у сваком сегменту живота. Помоћи ћемо им колико год смо у могућности, а данас смо им, симболично уручили лап-топ, који ће овим дивним девојчицама олакшати ионако тежак период, који је, надамо се, за њима. Знам да некоме материјалне ствари не значе много, али ми се трудимо да им својим посетама покажемо ни да нису сами а још мање заборављени.”
Привремени орган општине Косовска Митровица обећао је помоћ у школовању за обе девојчице Љачковић.
Азра Љачковић и њене кћерке су се захвалиле председнику Спирићу на посети и поклонима не скривајући осмехе задовољства.

Служба за односе са јавношћу

5

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©