Novosti

Neka mladost peva

Neka mladost peva

Već 35 godina postojanja obeležava dečji festival zabavne muzike “Cvrkuti sa Ibra” a tradicionalno se izvodi 17. put. Raspevani cvrkuti , preko 70 njih  će se čuti večeras , 13.06.2019 . godine sa početkom u 18 sati u Domu kulture ” Trepča” u Zvečanu. U dve kategorije “Mini” i “Tini” biće izvedeno 11 takmičarskih kompozicija od kojih će  žiri izabrati najlepšu.

Ovaj festival je, pod  pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, organizovala Ustanoca za sport, omladinu i specijalizovane usluge dok je suorganizator Muzička škola ” Miodrag Vasiljević”. Festival su pomogli i RMHK ” Trepča”i “Studentski centar Priština-Kosovska Mitrovica”.

Prvi put je ovaj festival organizovan 1984.godineu pratnji mitrovačkog “Big benda”, u nekadašnjoj zgradi “Boro i Ramiz”. Organizator je bio SIZ za kulturu i informisanje ,od 2005.godine preuzima ga Savez amatera Kosovske Mitrovice a od 2014. Ustanova za sport , omladinu i specijalizovane usluge. Ovaj festival je opstao zahvaljujući maestru Petru Rakiću a valja pomenuti i pokojnog Blagoja Stevića kao i Živka Milića-Bucka.

Cilj održavanja ovakve vrste manifestacije je edukacija i promocija muzičke umetnosti, uz okupljanje kompozitora, aranžera, tekstopisaca  i učenika Muzičke škole “Miodrag Vasiljević”.

Neka mladost peva!

Služba za odnose s javnošću

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©