Новости

Нека младост пева

Нека младост пева

Већ 35 година постојања обележава дечји фестивал забавне музике “Цвркути са Ибра” а традиционално се изводи 17. пут. Распевани цвркути , преко 70 њих  ће се чути вечерас , 13.06.2019 . године са почетком у 18 сати у Дому културе ” Трепча” у Звечану. У две категорије “Мини” и “Тини” биће изведено 11 такмичарских композиција од којих ће  жири изабрати најлепшу.

Овај фестивал је, под  покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица, организовала Устаноца за спорт, омладину и специјализоване услуге док је суорганизатор Музичка школа ” Миодраг Васиљевић”. Фестивал су помогли и РМХК ” Трепча”и “Студентски центар Приштина-Косовска Митровица”.

Први пут је овај фестивал организован 1984.годинеу пратњи митровачког “Биг бенда”, у некадашњој згради “Боро и Рамиз”. Организатор је био СИЗ за културу и информисање ,од 2005.године преузима га Савез аматера Косовске Митровице а од 2014. Установа за спорт , омладину и специјализоване услуге. Овај фестивал је опстао захваљујући маестру Петру Ракићу а ваља поменути и покојног Благоја Стевића као и Живка Милића-Буцка.

Циљ одржавања овакве врсте манифестације је едукација и промоција музичке уметности, уз окупљање композитора, аранжера, текстописаца  и ученика Музичке школе “Миодраг Васиљевић”.

Нека младост пева!

Служба за односе с јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©