Новости

Недеља Црвеног крста

Недеља Црвеног крста

Поводом обележавања Недеље Црвеног крста као и недеље добровољног давалштва крви, која се одржава од 8-15. маја, председник Привременог органа г-дин Александар Спирић угостио је данас у 12 часова волонтере Црвеног крста, као и њихове представнике у просторијама Општине. Такође, у овиру литерарно-ликовног конкурса „Крв живот значи“ који је био расписан, издвојено је 12 најбољих радова на задату тему. На пријему су  биле присутне и особе које су доборовољни даваоци крви.

18447910_10206654570761944_1667603539_n„Привремени орган Општине Косовска Митровица спроводи више различитих акција када је у питању едукација деце и младих, а тичу се порока савременог света и на овај начин се може утицати како на јавност, тако и на омладину да им се  укаже на правилан и здрав начин живота. Црвени крст је организација која промовише хуманост, а то је да, поред тога што морамо бити јединствени, помогнемо свакоме коме је помоћ најнеопходнија. Поред ове промоције они су најбољи показатељ дружења јер ову организацију чине управо млади људи, волонтери. Захваљујемо се школама која дају максималан допринос да се кроз литератно-уметнички израз млади едукују и представе нашу општину на најбољи могући начин. Наша обавеза као локалне самоуправе јесте да и даље помажемо на све могуће начине рад Црвеног крста, као и децу која желе  да се бави хуманитарним радом“ истакао је Спирић.

Саша Николић, секретар Црвеног крста, овом приликом се захвалио руководству локалне самоуправе, као и самом председнику Привременог органа Александру Спирићу.

„Ово је прилика да у склопу Недеље Црвеног крста и када обележавамо годишњицу оснивања Црвеног крста прикажемо своје активности као и резултате. Традиционално већ сваке године председник Привременог органа угости нашу делегацију коју чине ови вредни ђаци, њихови наставници и директори школа који су нам заиста много пута помогли и волонтери без којих ова организација не би ни постојала. Овде је армија младих људи која је спремна да помогне свуда и свакоме“.

Председнику Привременог органа Александру Спирићу уручено је признање „Широко срце“, ово је признање прошле године установљено и може да се подели једно на територији општине. Ове године Управни одбор Црвеног крста донео је одлуку на основу заслужености саме општине да се признање додели овој институцији.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015