Новости

Наставак јачања братских односа Косовске Митровице и Фоче

Наставак јачања братских односа Косовске Митровице и Фоче

Представници Привременог органа општине Косовске Митровице и представници ПУ“Даница Јарамаз“били су гости домаћинима из Фоче.

Кроз међународни пројекат „Растимо уз плес“Дечји вртић „Чика Јова Змај“ из  Фоче и ПУ „Даница Јарамаз“ из Косовске Митровице започели су своју сарадњу потписивањем повеље о братимљењу 27.Маја. Повеља је само подстицај утемељења сарадње која ће се огледати и кроз примену заједничког унапређења предшколског образовања и васпитања. Један од планова је и организовање кампа на Тјентишту.

Слађана Владичић из Фоче, Директорка Дечјег вртића “Чика Јова Змај”  истиче да ће активности бити  у наставним плановима и да то подразумева, пре свега, размену стручних идеја и усавршавања, док  директорка  ПУ “Даница Јарамаз” из Косовске Митровице, Горица Јевђић- Маринковић, додаје да постоји предлог да са децом можда већ средином септембра организују тај камп.

“Оно што смо као прву идеју заједнички подржали јесте да деца из Косовске Митровице дођу у Фочу у НП „Сутјеска“, да то буде наставак сарадње и да ми будемо домаћини”, нагласио је Начелник општине Фоча  Г-дин Радислав Машић.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица,Г-дин Александар Спирић истакао је:“Наш циљ је да ојачамо сарадњу и у економском смислу,да пронађемо заједничке пројекте који могу да поспеше живот Срба не само у Фочи и Косовској Митровици,већ свуда где се они налазе.Ми смо ту како би додали још јачу конструкцију мосту који је и сам довољно јак  а који нас са вама,кроз братске односе,међусобну љубав и поштовање већ вековима повезује.“

     

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015