Menu
Новости

НАГРАЂЕНИ МАТУРАНТИ У ОПШТИНИ КОСОВСКА МИТРОВИЦА

НАГРАЂЕНИ МАТУРАНТИ У ОПШТИНИ КОСОВСКА МИТРОВИЦА

Поводом успешног завршетка осмогодишњег школовања, као и четворогодишњег средњег школовања у згради Скупштине општине Косовска Митровица, председник општине Александар Спирић уприличио је свечани пријем коме су присуствовали матуранти, професори, представници школа и родитељи. Овом приликом домаћин је уручио новчану награду од по 10.000 динара, успешним, а у исто време и социјално угроженим ученицима завршних разреда основног и средњег образовања.

Уручујући награде, председник општине Александар Спирић честитао је ученицима на оствареном успеху током протеклог школовања, изразивши захвалност што су својим радом постали елита и окосница општине Косовска Митровица и на бројним такмичењима с успехом проносили њено име. Награђујући ученике, Спирић је поручио младима да ће их општина и даље помагати на путу њиховог школовања.

„Желим вам да успешно наставите школовање и на најбољи начин репрезентујете општину Косовска Митровица и покажете да сте млада и способна генерација спремна да се ухвати у коштац са проблемима које носи савремено доба. Обећавам да ћете током даљег школовања у општини Косовска Митровица имати свог савезника, који ће вам помоћи на путу ваше истрајности. Посебно желим да похвалим директоре основних и средњих школа и да кажем да Косовска Митровица има чиме да се истакне, и то је доказ да образовни систем добро функционише. Почев од основних школа, „Бранко Радичевић“ и „Свети Сава“, а од средњих школа то су Техничка, Медицинска школа са домом ученика, Гимназија и Економско-трговинска, које нуде широку лепезу различитих профила, са стручним кадром који ће их додатно мотивисати и утицати да се усавршавају. Значај данашње манифестације јесте да дамо потстрек младим људима и да им кажемо да ћемо их и даље подржавати, јер они итекако значе овом граду“.

У име директора  присутнима се обратио Вукомир Јовановић, директор Медицинске школе са домом ученика:

„Захваљујем се на овој награди коју су примили ученици основних и средњих школа, посебно се захваљујем Привременом органу и председнику и желим лично успеха у даљем  вођењу наше општине. И желим да кажем да је ово један тренутак где наша општина заиста води рачуна и бриге о образовању, о животу младих, о перспективи“.

Награђени су: Маја Радојевић ученица четвртог разреда Гимназије, Теодора Тодоровић, ученица четвртог разреда Економско-трговинске школе, Милош Вукадиновић, ученик четвртог разреда Техничке школе „Михајло Петровић Алас“ и Јелена Ђорђевић, ученица четвртог разреда Медицинске школе са домом ученика. Матуранти основних школа: Немања Стојановић, ученик осмог разреда О.Ш. „Бранко Радичевић“, као и Марија Радовановић, ученица осмог разреда О.Ш. „Свети Сава“ и Тадија Радивојевић, ученик осмог разреда О.Ш. „Свети Сава“.

Служба за односе са јавношћу

IMG_0642 IMG_0646 IMG_0631 IMG_0630 IMG_0626

 

 

 

Comments are closed.