Новости

На Савин дан жеље за миром, срећом и здрављем

На Савин дан жеље за миром, срећом и здрављем

Школска слава Свети Сава  јуче је свечано обележена у свим православним храмовима и школама.

У храму Светог Саве у јужном делу града свештенство је светом архијерејском литургијом обележило своју храмовну славу и овог свеца. Литургији је присуствовао и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић, који је изразио дубоко жаљење што овај храм има све мање верника који га посећују а опет и захвалност што није заборављен и препуштен зубу времена.

ПУ ” Даница Јарамаз” која је била домаћин овогодишње славе такође је свечано , у својим просторијама , прославила овај дан. Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић је присуствовао и овом свечаном чину, а након тога јр обишао и Средњу медицинску школу са домом ученика у Косовској Митровици која ће бити домаћин следеће године.

Као и сваке претходне године, изузетак није била ни ова , те је , у  организацији Привременог органа општине Косовска Митровица одржан бал посвећен лику и делу Светог Саве , у ресторану мотела ” Цоцо” у Звечану.

Колач су пресекли и благословили протојереј и старешина храма Свети Димитрије Станиша Арсић и протојереј Бранислав Дикић. Славски колач је од  овогодишњег домаћина ПУ” Даница Јарамаз” односно директорке Горице Маринковић преузела Средња медицинска школа са домом ученика односно директорка Марина Бишевац. Председник Привремног органа Александар Спирић се захвалио присутнима : ” Хвала свима који сте дошли вечерас да увеличамо овај свечани чин, да честитамо славу овогодшњим и будућим свечарима. Најбитније за све нас у овим тешким временима је да сачувамо приземност, достојанство а  изнад свега јединство. Јер све док је нас на Косову и Метохији, прослављаће се и наши свеци.”

Малишани ПУ ” Даница Јарамаз” су извели перформанс попут анђела са светлећим крилима , а здравицу присутним гостима пожелео је малени Огњен Ковачевић.  Затим су , са својим васпитачицама одиграли “Краљево коло”. Плесни парови КУД-а ” Копаоник” из Лепосавића одиграли су : ” Краљево коло”, ” Коло краљице Наталије”, ” Српкињицу” и акапело су извели песму о Косову.

Уз оркестар Дејана Грујића госте су  забављали  Сандра Решић и Ненад Манојловић.

За све учеснике је организована и наградна игра на којој су уручени телевизор, лап-топ, звучници и таблет а за најлепшу фризуру додељена је и женска кожна торба.

Уз жељу за миром и здрављем прошао је и овај Савин дан !

 

 

Служба за односе са јавношћу

Фото: Контакт Плус Радио

 

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015