Новости

На крају 2018.године наша Митровица добија стари сјај

На крају 2018.године наша Митровица добија стари сјај

Још пар дана је остало до краја 2018.године и том приликом, у Митровачком двору, пригодном свечаношћу ,резимирани су њени резултати . Овој свечаности је присуствовао велики број медија, грађана и радника свих организација у Косовској Митровици.
Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић најпре се захвалио свима присутнима на доласку а затим је ,и сам, изнео све што је урађено у 2018.години : ” И поред лоше и веома тешке политичке ситуације , ми смо успели да се изборимо са свим недаћама и проблемима, да останемо овде где у наши корени и да сачувамо наш идентитет на Косову и Метохији. Побратили смо се са више општина широм Србије и Републике Српске и тако још више ојачали наше братске односе….”
Стандард културног живота у Косовској Митровици који је након ратних дешавања 1999.године опао, сада је знатно порастао. У прилог томе говоре и културна дешавања попут Сабора културног стваралаштав Србије у Косовској Митровици, “Цвркута са Ибра”, “Космет феста”, “Jazz and Blues”фестивала …. Много је филмова премијерно приказано у сали Митровачког двора, много представа изведено… Много нас је еминентних естрадних уметника посетило ове године попут Цеце Ражнатовић, Марка и Маринка Роквића, Снежане Ђуришић , Мериме Његомир…
У домену социјалних давања, до сада је збринуто много брачних парова и социјално угрожених лица тако што им се обезбедио основни вид егзистенције- додељени су им станови.
Председник Александар Спирић је истакао и улагање у инфраструктуру и сређивање града : ” У сарадњи са Општином Северна Митровица средили смо град, улепшали тргове и паркове, сада наша деца имају довољно простора за игру и дружење. Наша Митровица је почела да добија стари сјај који је имала пре 1999.године ….” овом приликом је похвалио Одељење инспекције општинске управе и начелника Бојана Топличевића за целокупан рад и ангажовање у овој години…
Битно је истаћи да је сарадња са свим основним и средњим школама била на изузетном нивоу, као и са ПУ ” Даница Јарамаз”,јер, како је председник Спирић истакао :”Деца су наша покретачка снага и у овој години желим да се број новорођенчади у Косовској Митровици бар удвостручи,”што је наишло на велики аплауз одобравања свих присутних у сали.
Печат хуманости је у овој години оставио највећи траг. Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица је обилазио породице социјално угрожених лица, помагао свима којима је помоћ била неопходна и није се оглушио ни на један разговор и захтев својих суграђана. У овој години уручена је помоћ и корисницима Народне кухиње, као и веш машина породици Симоновић у оквиру “Дана породице”…
Истакао је, са поносом ,наше младе спортисте који су освојили завидне резултате у години на измаку:”Они су понос нашег града, јер нас увек и свуда представљају на најбољи могући начин. Својим трудом и залагањем успели су да остваре завидне резултате, нарочито наша златна Наталија Савић -Чупка која је освојила златну медаљу на светском првенству у кик-боксу. ”
Максимална посвећеност пружена је особама са инвалидитетом и посебним потребама кроз стручно оспособљавање и уговоре о привременим и повременим пословима. Новчана помоћ и подршка пружена је и Удружењу родитеља ” Подржи ме ” за сав труд и ангажовање . “Понос Митровице и читавог Космета је момак који је својим трудом и радом успео , упркос отежаном говору и ходу, да освоји пето место на београдском маратону. Он је наша узданица-Благоје Јаначковић! ”
Приступило се додели решења за станове за 24 породице, а након тога додела и признања и плакета најзаслужнијима у 2018.години.
Председнику Србије Александру Вучићу и директору Канцеларије за Косово и Метохију намењена су признања за допринос и пожртвованост у очувању мира и унапређењу живота српског народа на Косову и Метохији, као и за допринос у раду и развоју Општине Косовска Митровица и јачању институција Републике Србије. Због новонастале политичке ситуације и неразумевања Приштине њима ће јавна признања бити накнадно уручена.
Додељена су признања Дому здравља Косовска Митровиа, Економско-трговинској школи, Медицинској школи ,основним школама ” Бранко Радичевић” и ” Владо Ћетковић” листу ” Јединство”, радиу “Косовска Митровица”, Ватрогасној јединици, Наталији Савић, Дарији Машковић, Слађани Живковић, Ивани Ракић и самостално-угоститељској радњи ” Сејда”.
Новчане награде су уручене најбољим ученицима Савић Давиду, Тамари Вуксановић Јаначковић Анђели и Радомировић Мирославу, као и мајкама које су у 2018.години донеле на свет четврто дете : Славковић Мирјани и Марковић Марини. Специјално признање и новчана награда уручена је Благоју Јаначковићу.
Уз жеље за здрављем, успехом и срећом завршена је свечаност, док је коктел чекао у ходнику за све госте.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015