Menu
Новости

Митровица: Уручено првих 10 уговора приправницима

Митровица: Уручено првих 10 уговора приправницима

Председник Привременог органа општине Kосовска Митровица Александар Спирић уручио је данас првих 10 уговора за лица која ће бити оспособљавана за рад у општинској управи и јавним предузећима.

У оквиру Локалног акционог плана, општина започиње реализацију стручног оспособљавања младих људи, као и програм јавних радова, рекао је Спирић приликом уручивања уговора, истичући да је циљ да до краја године буде ангажовано близу 100 нових људи.

“Тиме ћемо пре свега радити на оснаживану младих, пружању подршке, а све то кроз програме Националне службе за запошљавање, Kанцеларије за KиМ, и саме локалне самоуправе која издваја средства. Верујемо да се на тај начин младима пружа шанса коју не смеју да пропусте, да буду укључени у све токове живота, јер су они покретач и снага , а њиховим радом и одлучношћу да остану овде, будућност Kосовске Митровице је загарантована”, нагласио је Спирић.

Сандра Спасојевић је мастер правник и данас је потписала уговор о стручном оспособљавању.

Истиче да је ово јединствена прилика и велики подстицај младима

“Ова шанса је велики корак за све нас, јер је ово јединствна прилика коју до сада нисмо имали. Имам 26 година, завршила сам основне и мастер студије на Правном факултету и до сада нисам обављала стручну праксу, као ни приправнички стаж”, казала је Спасојевић.

У наредним данима биће уручени уговори за још 70 младих људи.

Извор: Радио Контакт Плус

1

Comments are closed.