Новости

Министар Удовичић стигао у Kосовску Митровицу; Уручени уговори о стипендирању младим талентима

Министар Удовичић стигао у Kосовску Митровицу; Уручени уговори о стипендирању младим талентима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић стигао је у Kосовску Митровицу где ће у амфитеатру Факултета Техничких наука у Kосовској Митровици, уручити 43 уговора о стипендирању, које Фонд за младе таленте додељује студентима Приштинског универзитета са привременим седиштем у Kосовској Митровици.

Догађају ће присуствовати и заменик директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Жељко Јовић.

Након тога, такође у амфитеатру Факултета техничких наука у Kосовској Митровици, Удовичић и Јовић присуствовали су уручивању уговора о донацији спортске опреме за фискултурне сале пет основних школа:

ОШ „Радош Тошић“, Осојане, Исток;
ОШ „Свети Сава“, Kосовска Митровица;
ОШ „Доситеј Обрадовић“, Партеш, Гњилане;
ОШ „Вук Kараџић“, Сочаница, Лепосавић;
ОШ „Бановић Страхиња“, Бањска, Звечан.

Уговоре директорима ових школа уручио је председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

Донирана опрема за сваку школу састоји се од комплета голова са мрежама, кошева и кошаркашких табли, мрежа за одбојку и 40 лопти за четири спорта.

На крају посете Kосовској Митровици, Вања Удовичић и Жељко Јовић присуствоваће, у кампусу Студентског центра, званичном отварању недавно постављеног стуба за Wи-Фи интернет („Интернет дрво“), донацију компаније МТС д.о.о, који ће студентима омогућити бесплатну интернет везу у кругу од 150 м, у оквиру Студентског центра и истовремено коришћење интернета на 300 уређаја. Такође, студенти ће моћи да допуне батерије својих мобилних телефона преко УСБ портова који се налазе на стубу.

Извор : Радио Kосовска Митровица

Фото : Новости

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©