Новости

Ми не заборављамо

Ми не заборављамо

Код споменика “Белог анђела” данас је обележена петнаестогодишњица мартовског погрома. Најпре су положени венци Тучев Јани и Спасојевић Боривоју , који су тог кобног 17.марта 2004.године, изгубили животе. Затим је свештенство Храма Светог Димитрија служило парастос невино настрадалим жртвама у мартовском погрому 2004.године. Након помена имена страдалих ,испред Владе Републике Србије заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију- Душан Козарев је положио венац, испред представника Срба Косовске Митровице – председник Српске листе -Горан Ракић а испред и у име свих грађана Косовске Митровице председник Привременог органа општине Косовска Митровица- Александар Спирић.

Председник Привременог органа Александар Спирић је у свом обраћању истакао :  ” Иако је прошло петнаест година од дана када су зликовци уништили нашу веру у боље сутра, уништили наше светковине ,  много породица протерали са вековних огњишта и завили их у црно -ми не заборављамо! Ми памтимо сваку сузу, сваки крик, сваки вапај нашег напаћеног народа ! Не дозвољавамо да се заборави злочин, који је и данас без казне, на који и међународна заједница и читав свет ћути! Јачи него икада , ми смо одлучили да останемо и опстанемо овде јер одавде нема назад, јер ми дугујемо невино страдалима да их се сећамо и помињемо их све дотле док и само једно срце куца на Косову и Метохији !”

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију -Душан Козарев и председник Српске листе-Горан Ракић такође су истакли значај овог дана чији пламен већ петнаест година ледби изнад читавог Косова и Метохије .

Овим поводом у Градском музеју су изложене фотографије  под називом ” Ми памтимо”.

 

Служба за односе са јавношћу

Фото: Радио Косовска Митровица

 

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015