Новости

Лик и дело Светог Саве увек са нама

Лик и дело Светог Саве увек са нама

 

 

У Митровачком двору, у организацији Градске библиотеке “Вук Караџић „ а под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица, данас је одржано финално такмичење основних и средњих школа у квизу „ Стопама Светог Саве“, у сусрет Савин дану.

Овогодишњи, други по реду квиз „ Стопама Светог Саве“ отворио је хор О.Ш.“Свети Сава“ химном Светом Сави, а професорка Сандра Вукадиновић-Марковић је и добила захвалницу и благословом протојереја Станише Арсића, старешина храма Светог        Димитрија у Косовској Митровици.

Такмичиле су се у категорији основних школа О.Ш.“Бранко Радичевић „ и О.Ш.“ Свети Сава“ а победу је однела екипа О.Ш.“Свети Сава“ са једним бодом разлике. У категорији средњих школа такмичиле су се екипе Гимназије и Медицинске школе са домом ученика. Победу је однела екипа митровачке Гимназије. Жири није имао ни мало лак задатак јер су се деца срцем и знањем борила.

У ревијалном делу су наступили малени Огњен Ковачевић, Уна и Нађа Милосављевић, затим Данило Спирић песмом „Пријатељство“, Данијел Виријевић песмом „Медена“ а диван призор је била и изведба о Светом Сави јужних школа из Косовске Митровице.

На самом крају двочасовног програма уручене су захвалнице и пехари, а Привремени орган општине Косовска Митровица наставља континуирано да ради за име и у корист свог града и својих суграђана.

Лик и дело Светог Саве наставићемо да славимо и 27.01.2019. године са почетком у 19 сати у ресторану мотела „Цоцо „ у Звечану.

Служба за односе са јавношћу

Фото: Контак Плус Радио

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015