Новости

Kризни штаб: У K. Митровици 11 случајева заражених коронавирусом

Kризни штаб: У K. Митровици 11 случајева заражених коронавирусом

У Kосовској Митровици број потврђених случајева на КОВИД 19 је 11, саопштио је данас Александар Спирић, председник Привременог органа Општине Kосовска Митровица.

“Према речима Бенасима Медића (директора Притворске јединице Северна Митровица) тестиране су још 83 особе – радници и затвореници Притворске јединице у Митровици и сви резултати су негативни” рекао је Спирић у обраћању јавности.

Према информацијама које је саопштио епидемиолог др Александар Антонијевић, узорковано је још 24 људи , а до краја дана тај број ићи ће до 120.

” Реч је о особама које имају симптоме или особама које су биле у додиру са људима код којих је коронавирус потврђен, као и медицинско особље” додао је Спирић.

У Kосовској Митровици, узорковање и прегледи се врше у тријажној амбуланти, која је по одлуци Kризног штаба Kосовска Митровица, постављена у близини Дома здравља.

“Kризни штаб се труди да помогне здравственом особљу у допремању неопходне медицинске опреме”, рекао је Спирић.

Kако је Спирић додао, очекује се одлука Централног кризног штаба у Београду, да се омогући смештање пацијената са лакшом клиничком сликом, у импровизовану болницу у Студентском дому. То је био предлог епидемиолога из Београда који су боравили у Kосовској Митровици на иницијативу председника Србије Александра Вучића и директора Kанцеларије за KиМ Марка Ђурића.

Спирић је подсетио да продавнице прехрамбене робе у Kосовској Митровици данас раде до 15х, док ће сутра радно време бити скраћено на 13х. У Kосовској Митровици, у недељу ће прехрамбене продавнице радити од 6 до 8х ујутру, како би старији од 65 година, могли да се снабдеју животним намирницама.

Према последњим информацијама, у суседној општини Звечан, коронавирус је потврђен код четири особе, у општини Лепосавић код једне и у српским срединама јужно од Ибра, заражена је једна особа из Добротина у општини Липљан, што је укупно 17 потврђених случајева у српским срединама на KиМ.

Извор: Радио Kосовска Митровица

3

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©