Menu
Новости

Косовска Митровица још једном показала гостопримство

Косовска Митровица још једном показала гостопримство

Једанаести по реду Караван РТС-а „Најлепше народне песме“ вечерас се зауставио у Косовској Митровици. На плочи СТШ“Михаило Петровић-Алас“ окупили су се грађани Косовске Митровице да дочекају еминентна имена естрадног неба и надасве симпатичне и домишљате водитеље.

Добродошлицу у име свих грађана пожелео је председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Александар Спирић : “ Добро дошли у Косовску Митровицу, град отвореног срца, који у своје окриље прима и случајног пролазника и путника намерника. Велико нам је задовољство што сте вечерас одлучили да будете са нама и на овај , за Вас и за нас битан јубилеј –  да заједно прославимо 95.рођендан Радио Београда. Ово је још један доказ одговорне политике председника Александра Вучића и наше нераскидиве везе за државом Србијом . Задржавање РТС-ове екипе на административном прелазу Јариње још један је у низу показатеља са каквим проблемима се суочавају Срби на Косову и Метохији, али уз све препреке Караван је овде и вечерас уживамо . “

Затим је напоменуо и оно што представља окосницу и печат нашег града: међународни Jazz i Blues фестивал, Сабор културног стваралаштва Србије, Цвркуте са Ибра, многобројне књижевне вечери и друге културне манифестације, а разговору је претходио кратак филм о историји града.

На бини, уз народни оркестар РТС-а под управом маестра Владе Пановића смењивали су се Снежана Ђуришић, Радиша Урошевић, Ранко Шемић, Данка Стојиљковић, Чеда Марковић, квартет „Луча“, група „Медени месец“ и наше горе листови: соло певачица КУД-а „Косовски божур“-Катарина Шулкић, маестрална Невена Божовић-Ивановић која нас увек представља у најлепшем светлу и чланица музичке продукције РТС-а и професорка соло певања у Косовској Митровици, маестрална – Јелена Спирић.

Ово је било вече за уживање и памћење, а наша врата су увек отворена.

Служба за односе са јавношћу

1

Comments are closed.