Menu
Новости

Канцеларија за младе у посети библиотеци „Вук Караџић“

Канцеларија за младе у посети библиотеци „Вук Караџић“

Канцеларија за младе Привременог органа Општине Косовска Митровица посетила је данас Градску библиотеку „Вук Караџић“  и том приликом у знак добре сарадње и подршке, сваки члан Канцеларије је добио бесплатно учлањење у библиотеку.  Угостила их је директорка Оливера Стевић и радници библиотеке, где је поред историјата упознала и са радом ове установе.

„Ово је установа културе чија је основна делатност књига и свако ко је дошао код нас није се вратио без своје изабране књиге.  Наши читаоци прате издавачку делатност која је јако богата. Велики број студената са Универзитета у Митровици, користи претежно стручну литературу. Библиотека нам осигурава информације и сазнања неопходна за успешно укључивање у савремено друштво чији су темељ знање и информације.

Као прва установа културе у граду, Библиотека “Вук Караџић” основана је одлуком Општине, новембра 1945. године, на иницијативу просветних радника и виђенијих грађана. Почетни фонд од око 1700 књига чиниле су, углавном, јединице из области књижевности, уз један број страних књига. Прве просторије Библиотеке биле су у приватним кућама виђенијих грађана, одакле се, до пресељења у зграду Скупштине Општине, селила чак седам пута.Градска библиотека “Вук Караџић” је све до 1. септембра 2014. своју делатност обављала у Техничкој школи, у простору од око 100 м2. Библиотека се тренутно налази на новој локацији, у новом простору (бивши простор Центра за социјални рад).

 

Comments are closed.