Новости

Још један пацијент са коронавирусом у Косовској Митровици, седам узорака послато на тестирање

Још један пацијент са коронавирусом у Косовској Митровици, седам узорака послато на тестирање

Један од затворских радника у Косовској Митровици заражен је вирусом КОВИД-19, потврдио је данас председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић.

Још седам узорака, за које се очекује да ће бити доступни до краја дана, а такође ће их узети и затворски радници, послато на анализу у Приштину, рекао је он.

Запослени који је идентификован као КОВИД-19 биће превезен у Клинички центар у Нишу, а тренутна ситуација је забрињавајућа, рекао је Спирић на конференцији за новинаре.

„Важно је да се сви који су били у контакту са људима којима је потврђено да имају КОВИД-19, што пре обрате епидемиолозима.

Позвао је све грађане који имају било какве симптоме болести да се одмах јаве епидемиолозима.

“Сви они који су имали било какав контакт са људима који су били на венчању 14. марта траже да се јаве епидемиологу уколико имају било какве симптоме”, рекао је Спирић и додао да је “боравак код куће једина превенција која нас одржава здравима.” и наш град. ”

Кризни штаб Косовске Митровице са волонтерима доступан је грађанима 24 сата дневно.

Наставља се подела помоћи и прехрамбених производа свим пензионерима, подсећа Спирић.

Епидемиолози, које је претходно најавио директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, доћи ће током дана да помогну нашем медицинском особљу, закључио је Спирић.

Извор: Радио Контакт Плус

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©