Новости

Јединствени и за дочек православне Нове 2019.године

Јединствени и за дочек православне Нове 2019.године

У сусрет прослави Нове 2019.године по Јулијанском календару, данас је у Косовској Митровици, пету годину заредом , одржано низ манифестација .

Председник Привременог органа Општине Косовска Мировица Александар Спирић, свечано је прогласио отвореном „Улицу отвореног срца“,  обишао штандове на којима су грађани  изложили своју домаћу радиност, показавши на тај начин да се чува традиција и култура Српског народа на овим просторима. Председник  је у обраћању својим суграђанима нагласио : „ Срећан сам што смо данас сви заједно овде, што чекамо православну Нову годину и што показујемо да смо сложни и јединствени. Наша будућност су наша деца а ми као њихови родитељи и  васпитачи смо дужни да им обезбедимо миран и сигуран живот. У прилог  томе говори и чињеница да је преко 4500 људи, од 2000.године, нашло уточиште у Митровици и ту остало.“

Своје обраћање је завршио честитком : „ Желим Вам срећне све празнике који су прошли, а и оне који долазе. Желим Вам срећну православну Нову годину, много здравља, среће и благостања!“

У културно-уметничком програму наступили су млађи чланови КУД-а „ Косовски божур“ играма из Метохије, плесна група „ Street dance“, старија васпитна група ПУ „ Даница Јарамаз“, хор О.Ш.“Свети Сава“, ученици другог разреда О.Ш.“ Бранко Радичевић“ и маестрални Давид  Марковић који је извео четири композиције.

Вечерас од 21 сат на Тргу кнеза Лазара одржаће се концерт  Биљане Сечивановић и Марка Гачића уз пратњу оркестра Дејана Грујића, који ће заједно са Митровчанима дочекати православну Нову годину уз традиционалан ватромет.

Нека одбројавање почне !

     

     

Служба за односе са јавношћу

Фото: Контакт Плус Радио

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015