Новости

Једини путоказ – држава Србија, јер другу немамо

Једини путоказ – држава Србија, јер другу немамо

Привремени орган општине Косовска Митровица, на челу са председником Александром Спирићем, континуирано ради на унапређењу животног стандарда свих грађана Косовске Митровице.

Приоритети су запошљавање младих и стамбено збрињавање младих брачних парова.

Косовска Митровица је протеклих пар година била једно велико градилиште, градило се на свим теренима , и приступачним и мање приступачним, излазило се у сусрет свима којима је помоћ била неопходна…. Резултати свега тога су : Спортска хала добијена после 20 година, преко 500 стамбено збринутих парова и социјалних случајева, шеталишна зона на којој наша деца могу безбрижно да уживају у својим играма, паркови који су уређени, зеленило које краси наш град, осветљене улице, саниране ударне рупе, ојачани потпорни зидови….

Свака наша молба и потреба наишла је на одобравање Владе Републике Србије и председника Александра Вучића. Заменик градоначелника града Београда Г-дин Горан Весић донирао је нашем граду камион за чишћење снега, чиме је знатно олакшао рад јавних служби…

Почаствовани што је директор Канцеларије за Косово и Метохију -Марко Ђурић, Бадње вече дочекао уз свој народ, испред Храма Светог Димитрија, дало нам је нову снагу , за нове победе и нове успехе.

У плану је реконструкција Духовне академије у којој би своје “уточиште”нашле институције културе, које су изгубиле свој простор након рата 1999.године: КЦ”Драгица Жарковић”и Градска библиотека “Вук Караџић”, затим изградња спортског комплекса, хладњаче, моста код Дудиног крша чиме се растерећује пут Косовска Митровица-Звечан, изградња кружних токова , чиме се олакшава отежан саобраћај у самом граду…

Можемо да се похвалимо многобројним спортским успесима и наградама, поносни смо на рад наших спортских клубова,јер показују колико је деци битнији рад и дисциплина, спортско дружење, путовања, представљање свога града на међународним првенствима и доношење награда и медаља, од боравка на улици… Поносни смо због тога, јер су деца наша снага за нове победе !

Ниједно дете није остало без поклон пакетића, свако је обрадовано на свој начин. Доградили смо анекс ПУ “Даница Јарамаз”, отворили нови вртић у Бошњачкој махали, што нас посебно радује, јер се потреба за већим простором указује, а то је доказ да је све више деце на овим просторима !

Чак смо посетили “Народну кухињу ” у Новом Брду  и сусрели се са начином живота људи који живе на тим просторима.

Ову годину и сам Божић смо дочекали уз наше суграђане, у њиховим домовима, обилазећи их , пружајући помоћ… Са тим настављамо и даље, јер ниједан дом, ниједна породица неће остати а да није обиђена, а да није показано колико је држава Србија уз њих.

Наша једина жеља, у свему што радимо је сачувати идентитет српског народа на овим просторима, омогућити нашој деци сигурну будућност у сигурном окружењу.

Наш циљ, који заједнички остварујемо је чување и видљивост државних институција на Косову и Метохији.

Наш једини путоказ је држава Србија-јер другу државу немамо, председник Вучић и Канцеларија за Косово и Метохију , на челу са директором Марком Ђурићем!

Настављамо даље, заједничким снагама и не одустајемо !

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©