Новости

Спирић-Пуним интезитетом и са државом Србијом побољшаћемо живот расељених лица

Спирић-Пуним интезитетом и са државом Србијом побољшаћемо живот расељених лица

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Г-дин Александар Спирић, заједно са директором Центра за социјални рад Г-дином Дејаном Ђиновићем и сарадницима, данас је обишао интерно расељена лица из Свињара на Малом Звечану. Овом приликом је породицама доделио пакете помоћи и хране, а потом разговарао о њиховим проблемима са којима се сусрећу.

Председник Спирић је рекао: „Грађани Месне заједнице-Свињаре никада неће бити заборављени, они су део нас. Као Локална самоуправа трудимо се да све њихове потребе задовољимо. Један од највећих проблема јесте њихов повратак, после две деценије, нико се од њих није вратио на своје огњиште, земља им је узурпирана, а то је један од највећих проблема са којима се сусреће овдашњи народ. Поред свих тих проблема са којима су се суочили, ту је и економска криза, која их је додатно ослабила. Поред ових проблема, њихови садашњи проблеми су и водоснадбевање, као и канализација. Успели смо да се договоримо и обезбедимо превоз за децу из овог насеља. У сарадњи са државом Србијом, Владом и Канцеларијом за Косово и Метохију обезбедићемо и превоз до Косовске Митровице за старија лица. Ми ћемо пуним интезитетом са државом Србијом и са свим релевантним институцијама настојити да се у свакој мери побољшају њихови положаји и живот. И даље нам је циљ њихов повратак у Свињаре. Оно што нас радује и што треба да нас охрабри јесте велика стопа наталитета, што показује да су они одлучни да остану овде, да се боре заједно са нама и да заједно делимо судбину на простору Косова и Метохије.“

Директор Центра за социјални рад, Г-дин Дејан Ђиновић је рекао да ће они , уз сарадњу са Локалном самоуправом, наставити да помажу интерно расељеним лицима. Половина интерно расељених лица су корисници социјалне помоћи, не само новчаних услуга, већ и услуга из области породично правне заштите, с обзиром да има доста старачких домаћинстава. Активности ове службе биће и даље усмерене на ова домаћинства.

Данас је председник Привеменог органа-Александар Спирић, решио и проблем једном незапосленом лицу, Славиши Јовановићу. Славиша је интерно расељено лице, које живи са супругом и троје деце од социјалне помоћи. Овим је решен један од његових проблема, а за председника Спирића и Центар за социјални рад имао је само речи хвале.

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©