Новости

Сви заједно за крст часни и светиње у Црној Гори под Христовим барјаком

Сви заједно за крст часни и светиње у Црној Гори под Христовим барјаком

Са благословом Његовог преосвештенства епископа рашко-призренског Господина Теодосија, данас је архијерејско намесништво митровачко организовало молебан са литијом за светиње и верни народ у Црној Гори.
Вечерња служба је одржана у Цркви Светог Ђорђа у 16:00 сати у Звечану, одакле је река људи у литији  кренула пут Митровица-Звечан , ка Храму Светог Димитрија у Косовској Митровици.
Председник Привременог органа општине Косовска Митровица- Александар Спирић, начелник косовско-митровачког округа – Славко Симић , многи званичници и сав верни народ северног Космета су учествовали у овој литији.

Свима је заједнички  циљ сачувати светиње у Црној Гори. Једино слогом и јединством можемо постићи оно што желимо.

Епископ рашко -призренски Господин Теодосије благословио је овај скуп за светиње у Црној Гори и за сав верни народ и закључио: “Како је Свети Сава помирио завађену браћу , тако ће се сви ујединити и заједно за крст часни, светиње и слободу ићи под Христовим барјаком. ”

Молебан је завршен песмом ” Сини јарко сунце са Косова” која представља и поруку верном народу у Црној Гори да смо уз њих и да нису сами.

 

 

Служба за односе са јавношћу

Comments are closed.

PATRONIKA | Web solutions & Digital marketing 2019 ©