Новости

„Хуманитарна криза“-намера албанске стране

„Хуманитарна криза“-намера албанске стране

Сведоци смо да је безбедност грађана Косовске Митровице све више  угрожена опаснијим, суровијим и безобзирнијим притисцима. Поред учесталих инцидената који се односе на физичке нападе на Србе сада је притисак усмерен на основне животне потребе грађана намерном обуставом дистрибуције воде без икаквог образложења северној Косовској Митровици и Звечану. Таквим потезом албанска страна јасно указује своју намеру у изазивању хуманитарне кризе на подручју ових општина. Напомињемо да су у свом функционисању угрожене здравствене институције, обданишта, школе, студентски центар као и домаћинства. Овим политичким притисцима наши грађани постају мете и таоци неразумне одлуке која је недопустива за једно савремено друштво.

Апелујемо на званични Београд да предузме мере решавања поменуте кризе у дијалогу са албанском страном, међународном заједницом и свим осталим компетентним и релевантним институцијама.

Привремени орган Општине Косовска Митровица и ЈКП „Ибар“ водовод ће предузети све неопходне мере у помоћи институцијама којима је вода неопоходна за нормално функционисање обезбеђивањем цистерни са техничком водом. Овим поводом апелујемо на остале градове у окружењу да се укључе у акцију тако што ће своје ресурсе у вези са обезбеђивањем техничке воде усмерити на нашу општину.

Служба за односе са јавношћу

 

Comments are closed.

Copyright & design reserved to: PATRO© 2015