Menu
Новости

Фестивал “Цвркути са Ибра” завршен проглашењем Тини-победника

Фестивал “Цвркути са Ибра” завршен проглашењем Тини-победника

Друго вече дечјег фестивала ″Цвркути са Ибра″  обележило је такмичење у ″Тини″ категорији, узраста између 11 и 14 година,  одржаног у Дому кулутуре ″Трепча″  у Звечану. Изведено је 14 нових композиција, а прво место одлуком гласова жирија и публике добила је Теодора Симић са нумером ″Игра″, а музику, аранжман и текст је написао Никола Добросављевић. Марија Николић је са својом нумером ″Тини песма″  заузела друго место, за коју је музику, аранжман и текст радио Дејан Поповић. Док су се на трећем нашле Мина Јакшић и Луција Живановић са нумером ″Наша игра″, чији је аутор Никола Карамарковић.

Награду за најбољу музику добио је Александар Поповић, аутор песме “Мој чаробни сан“.

Награду за најбољи текст добио је Дејан Павићевић за песму “Сан летње ноћи“. Награду је примила Миа Губеринић која је ову песму отпевала.

Награда за најбољи аранжман припала је Александру Поповићу за песму “Мој анђеле“.

Специјална награда додељена је групи момака из Ораховца који су отпевали композицију “Шмекери“.

Победница у Тини категорији овогодишњег фестивала Теодора Симић освојила је и награду публике, а награду је доделио председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић.

Теодора Симић која је 2015.године освојила друго место са песмом “Сан“ каже да је пресрећна што је учествовала на овом фестивалу.

“Пресрећна сам стварно, овај фестивал је заиста предиван. Јако сам срећна што сам, пре свега, учествовала и учествоваћу и наредних година, све док имам право, јер ја овај фестивал једноставно обожавам“, истакла је Теодора и додала да за наступ имала свега недељу дана да се припреми, али да је зато свакодневно вежбала. “Помогао ми је аутор моје песме Никола Добросављевић, као и наставник Душан Поповић, с обзиром да ми је песма стигла недељу дана пред наступ припремала сам се толико, али сам свакодневно вежбала.“

Марија Николић која је освојила друго место изјавила је да је јако задовољна учешћем на овом фестивалу и додала да се није уопште надала овом другом месту и да је најсрећнија.

“Помало јесте било тешко, око припремања ми је помогао аутор моје песме Александар Поповић, а мама ми је помогла у стајлингу“, казала је Марија захваливши својим наставницима и свима који су гласали за њу.

Извор: Радио Контакт Плус

Comments are closed.